0

alan da veren de aynı günahı işlemiştir. bu, basit bir günah değildir. allah'ın tavsifiyle (vasıflandırması/betimlemesiyle) 'şeytanın çarptığı kimseler' (bakara 275), yapılan fiil için ise 'allah'a ve rasûlüne alenen savaş açmak' (bakara 279) olarak tanımlanmış, çok kötü, cüretkar ve toplumun sosyal barışını, adalet duygusunu ifsad edici bir fiildir.
müslüman olan kişilerin fert olarak, müslümanların yaşadığı toplum ise toplum ve devlet olarak kesinlikle terk etmesi gereken bir iştir.

0

her ikisi de haramdır ve günahtır. faiz ne yenir, ne yedirtilir.

0

bismillahirrahmanirrahim
er-rahman ve er-rahim olan allah'ın adıyla.
yüce ve aziz olan kuran-i kerim'in ayetlerinde bu apacık bir sekilde belirtilmistir.

bakara 275.ayet

"faiz yiyenler, şeytanın dokunduğu (cin çarpmış) kimse gibi (kabirlerinden) kalkarlar. (bu ceza) "alışveriş de faiz gibidir" demeleri nedeniyledir. oysa allah alışverişi helal, faizi ise haram kılmıştır.kendisine rabbinin (faize dair) öğüdü gelip de bu işe son verenin, (faizi bıraktıktan) sonra geriye kalan malı onundur. ve onun durumu (hakkında verilecek hüküm) allah'adır. kimde faizli işleme geri dönerse bunlar ateşin ehlidir ve orada ebedi kalacaklardir"

0

aynıdır faaiz yemekte yedirmekte aynı günahı verir...

0

bence aynı cunki sen teklif ediyosun o kabul ediyo sen ona faiz yediriyorsun o faiz yiyo sen adami faiz yemege tesvik ediyosun