1

şunu bilmelidir herkes, araştırırsa zaten öğrenecek de yapmaz kimse nedense.
şu yılbaşların da çam ağacı süslemeler, noel baba hep bunlar bizim atalarımızdan avrupa'ya yayılmış ilk. neden tepsi veririz bilmem.
isteyen istediğini yaşar bu hayatta. herkes kendinden sorumlu iken, birilerinin ben yılbaşını kutlayacağım ya da içkimi de içeceğim diye fetva vermesine gerek yok.
sen yapma kardeşim, millete ne akıl veriyorsun. bu iktidardan yüz bulup bu tür demeçler veriyorlar. alıştık artık ama yine de sinirlerimizi zıplatıyorlar işte. mutlu yıllar dilerim size de.

0

ya ben yeniyil kutlamak derken kasitlari ne anlamıyorum gerçekten. napiyoruz da günah arkadaş yemek yapıp arkadaş yada aileyle toplanıp televizyon izliyoruz normalde de yaptigimiz bir durum yılbaşı gecesi yapınca bu yaptığımiz neden günah oluyor. hadi veya dışarı eğlenmeye çıkalım çocuklarım yokken onu da sık sık yapardım eğlenip kafa dağıtmak neden günah anlamadım gitto gunah olan ne onu da soyleseler bir haberimiz olsa keşke. napalım yas mi tutalım anlamadım ki . televizyonlar ışıklar kapalı mi oturalim amac ne bu kadar o günü yerden yere vuracak.

0

yani yeni yıl kutlamak tamam müslümanlar da haramdır ama şimdi şöyle bir şey var. ben eminim ki; müslümanlar hiçbir şekilde yılbaşında parti vermiyorlardı. yani ben bu zamana kadar öyle bir durumla karşılaşmadım ve duymadım da hani yılbaşında genellikle yemeklerini yaparlar, evde oturup yerler veya dışarıya çıkıp eğlenirler. bence bu normal bir şey bunu normal bir günde de yapabiliyor insanlar yani benim bildiğim kadarıyla yılbaşı kutlaması yapmıyor. müslümanlar normal bir günmüş gibi davranıyorlar . ben de her seferinde öyleyim normal bir günmüş gibi davranıyorum. hani insanlar neden müslümanlar kutlamaz haramdır? gibi cümleler kuruyor gerçekten onu anlamış değilim zaten müslümanlar yılbaşını kutlamıyor. bence insanlar özgürdür normal bir gün gibi davranabilir. yılbaşında da zaten normalde de öyle yapıyorlar hani bence böyle bir soru başlıkları açılması çok saçma gibime geliyor demek ki, öyle bir soru iştah açan insanlar öyle düşünen insanlar yılbaşını kutluyorlarki tüm müslümanları karıştırıyorlar. bence çok yanlış yapmamaları lazım diye düşünüyorum.