0

hangi işletim sistemini almalıyım tercihiniz ios mu android mi?

lütfen artı ve eksilerinide yazınız

16 cevap
1

androidi almalisin bence. ios ta uygulamalar falan hep parali

0

tabikide android
ios kullanıcı bir müddetten sonra güncelleme gelmiyor bu sürede 5yıl bittiği gibi at çöpe

0

havshsibs 2018in kardam adamı olmaya gerek var mi kardeşin merak ettim

0

tabikide android çünkü. sosyalleşen hayatta gerekli olan bir ihtiyac

0

benim tercihim kesinlikle android'den yana olur.

0

şöyle anlatayım. android ucuz ve güvensizdir. ios pahalı ve güvenlidir. bu sizin daha çok ne amaçla kullanacağınıza bağlıdır. android suanda en sık kullanılan işletim sistemidir. ve google play ile çalışmaktadır. google play de bulunan ücretli uygulamaların %90nını apk dosyaları şeklinde indirip 3.parti yazılım olarak telefonunuza kurabilirsiniz. lakin ios sisteminde bunu yapmak pek mümkün değildir. ios sadece güven konusunda 1 numaradır. misalen ben 1 kere sadece ios işletim sistemli bir cihaz kullandım. ve androidde markette ücretsiz olan uygulamayı ios ta ücret ödeyerek kullanmıştım. bide ios sizi gerçekten sınırlıyor. misalen ben suanda da aktif olarak maçları bir program üzerinden ücret ödemeden donmadan takılmadan derbiler dahil izleyebiliyorum. ama bu uygulama malesef ios dada mevcut değil normal google playde de. ben bunu bir parti yazılım olarak indirdim. ve telefonuma 3.parti yazılım olarak yükledim. şimdi diyeceğim şu ki ben iphone kullanıyor olsaydım maçları ancak lig tv den parayla izleyecektim. ama android sayesinde maçları para vermeden izleyebiliyorum. tabi ki de androidin de tehlikeleri çoktur. ama ben yaklaşık olarak 9 yıldan beri android cihaz kullanıyorum hiç başıma enteresan işler gelmedi. birde anti virüs bireyin kendisidir. hiç bir program sizin cihazınızı sizin kadar iyi koruyamaz. ios mu android mi sorusuna android diyorum. umarım faydalı olmuştur.

0

"android" de "ios" da ikisi de kullanılmalıdır. sınırlarınızı zorlamak istiyorsanız linux işletim sistemini kullanın.

0

hangisini almak istiyorsanız siz bilirsiniz. kendi zevkiniz bunu belirler. ben android de ios ta severim merak ettiğim için ikisini de kullanırım.

0

arkadaşım ilk önce 2 işletim sistemini iyice araştırman lazım.çeşitli internet sitelerinden yada youtubda bu soruyla alakalı bi ton video bulunmaktadir sadece senin yapacagin bu videolari izlemen.android işletim sistemi bence bunu kullanman daha mantikli ve güzel olur çünkü android açık kaynaklı bir işletim sistemi olduğun için telefonumuzda bircok uygulamayı indirip bu uygulamalar uzerinde cesitli oynamalar ve eklemeler yapabiliriz ama uygulama sizin tasarladığınız bisey olmani onun disinda hertürlü müzik ve videoyu indirebilmemize olanak sagliyor android işletim sistemi.androidi rootlayarak telefonumuza şirketler tarafindan yüklenmiş çeşitli uygulamları root ettigimiz cihazla hepsini silebilme özelligine kavusuyoruz buda android işletim sisteminin izin verdigi şeylerden biri android de herseyi yapabilirsiniz sistem uygulamalarini kaldirip yerine sizin seçtiğiniz bi uygulamayi sisteme gömüp o uygulamalari sistem uygulamasi olur.

ios işletim sisteminde ise sınırlı bi içerik düzenlemesi sagliyor yani android de nasil herseyi yapiyosaniz ios ta da bu tam tersi herseyi yapamiyosunuz cunku sistem buna izin vermiyor.ios sistemi öyle kodlandigi icin her istediğinizi yapamiyorsunuz iosta muzik indirmek icin illa bi pc olmak zorunda yoksa asla muzik ve video indirmenize izin vermez çünkü kapalı bi sistem oldugu icin bunlara anca pc ile telefonu birbirine bagliyarak veri alisverisi yapabilirsiniz.ios ta sürekli sürüm degistigi icin oyunlarda bazen sürüm düşüklüğü yüzünden bircok oyun ve uygulama yüklenemiyor ios tam anlamiyla berbat denicek kadar kotu bi işletim sistemi ben şuan ios işletim sisteminden yaziyorum ve en kısa sürede telefonumu degistirecem.alışması çok uzun ve sıkıcı sadece iosun hızını sevdim android gibi o kadar hatta hic kasmiyor herseye seri ve akıcı sekilde girip dolasabiliyorum.bu iki işletim sistemini alcaksaniz iyo araştirmanizda fayda var.

0

ios aşırı kapalı kaynaklı. bence android almalısınız. android daha özgür ios'tan yani.

0

kardeşim şöyle ios ta kafan rahat olur hizli olursun akici olursun ama müzik derdin olur müzik dinleyemez film indiremezsin ama androidtede virüs sikintin olur filmini izler şarkini dinlersin ama arada birde kasmaya maruz kalacaksin elbet bunlari göze alarak bakarsan bence ios kardeşim

0

ben şuan da iphone5s kullanıyorum ios gerçektende androide göre bence ok daha iyi. ama yeni telefon alıcak olursam iphone almazdım enflasyon aldı başını gidiyor sonuçta fiyatlar böyleyken iphne almak saflık olur

0

bu konu çok tartışılır çünkü kişi bi işletim sisteminden tam olarak beklentileri ne bu buna daha çok yön veren bir cevap olur ama benim tercihim ios çünkü çok aşırı güvenlikli olması bence işletim sistemi için önemli bir faktör.

0

android'i öneriyorum ios'a güven olmuyor pek :)

0

ios kullanmanı şiddetle tavsiye ederim pişman olmazsın. hem daha kullanışlı arayüz olarak karışık değil hemde daha güvenli. apple'dan asla vazgeçme derim hem pc olarak hem telefon olarak.

0

bence ios cunku daga guzel markapar ve cok sik telefonlara sagiptir cunku ama ios 2 tl baslsyip8 bin tl ye kadar para istiyor ama ondroid beyin cokuntusu ve cok tamir gordugu icin fazla kullanmiyorum