0

kişiden kişiye değişir elbette. fakat ben yazmayı tercih edenlerdenim. bu şekilde fayda görebiliyorum. ezber yaparken yazıyorum aynı zamanda daha kalıcı oluyor

0

okuduklarımın aklımda kalması için mutlaka yazarım. o konuları yazarım ve tekrar okurum ayrıca ara ara tekrar ederim. bir konunun akılda kalmasının en kalıcı yolu o konuyu yazmaktır. birkaç defa yazınca zaten insanın aklında kalıyor.

0

ben okurken yazıyorum yırtıyorum tekrar yazıyorum ve tekrar okurken ses kaydı yapıp dinliyorum müsait zamanımda işe yarıyor. :)

0

akılda kalıcı olması için bence bol bol ceviz yiyin ceviz çok faydalıdır aynı zamanda balık tüketin hafızanızı kuvvetlendirir ve faydasını göreceğinize eminim . akılda kalması için öncelikle anlayarak okumak gerekir ve yer yer tekrar etmekte o konunun akılda kalmanızı sağlayacaktır. tekrar etmekten vazgeçmeyin bilinç ne kadar yeni bilgi öğrenirse eskileri atar ve gelişimini o şekilde sağlar bu sebepten bilgimizi tekrarlayarak güncel tutun . birde ayakta olduğunuz zaman daha verim alicak ve daha akılda kalıcı olduğunu göreceksiniz denemenizi tavsiye ediyorum .

0

görsel hafıza kullanabiliriz. tabi ki en önemlisi de tekrar etmek.

0

metin dahi olsa okuduklarını maddeler halinde yazıp daha sonra kaç madde olduğunu ezberleyip daha da sonra bu maddelerin ilk harf veya ilk hece yada ilk kelimelerini ezberleyerek baştan başlayıp sıradan tekrar etmek üzere ezber yapılırsa akılda kalıcı olması sağlanabilir o ilk kelime ve madde sayısı size konuyu çağrıştırıp hatırlatmayı sağlayacaktır

0

okuduklarımızın aklımızda kalması için kafamızı o kitaba verip ve hiç bir şeyi düşünmememiz lazım ve boş bir odada sesiz bir ortamda okumak lazım dıştan bagıra bagıra okuyunca daha rahat okudukların aklında kalır ama bir süre sonra unutabiliriz

0

okuduklarimizin akilda kalmasi ıcın tabiki kitabı okudukdan sonra pratik yaparsiniz yani giris,gelişme,çözüm bunları bilseniz yeter zaten cunku onemli olan olayın nasıl oldugu nerde yasındıgı vede nasıl bıttıgını bılseniz bu size artı olarak döncektir zaten bunlari tutan zaten herseyi tutar hafızanın deil bilgi pratigi önemli insanlar için bence.

1

okuduklarımızın aklımızda kalması için sürekli pratik yapmamız lazım bide kelime haznemizi genişletmemiz lazım bunun içinde sürekli kitap okumamız en doğrusudur.çünkü beynimiz bizim hafızamızdır herşeyimizi kayıt eder eger belirli şeyleri yada kelimeleri sürekli tekrar etmessek bi süre sonra o kelimelerin yerine başka kelimeler gelir ve en son hatırladıgımız şeyi unutabiliriz.sağlıklı ve düzenli beslenmekte aklmızın daha iyi çalışıp okudugumuz yada yazdıgımız kelimeleri daha geç unutmamamıza neden olur ve daha çok hatırlarız.