0

suan için yeni trasfer konusunda cok aşırı bilgim yok ama fizik olarak çok iyi bir oyuncu ayrıca malesef takımı bu aksam da gördük ben bir fenerbahçeli olarak utandım takım olarak bile ne hale düşürdü bu başkan takım asla düzelmez yeni trasfer belki etki olacağı tek şey ligde tutar fenerbahçeyi başka hiçbir şekilde fayda sağlayacağını sanmıyorum inşallah tabiki duzeltirler diyorum da umutlu deilim cok.

0

fenerbahçe'nin dün gece saatlerin de istanbul'a getirdiği victor moses ülke standartlarının son derece üzerinde olan bir oyuncu. fakat fenerbahçe'nin şuan ki berbat halinde tıpkı kendisi gibi sene başında takıma transfer olan andre ayew ve islam slimani gibi yıldız iken bir anda günah keçisi haline dönüşür mü tabii onu ilerleyen zamanlarda izleyip göreceğiz. neyse bunları bir kenara bırakıp asıl konumuza gelecek olursak moses nasıl bir oyuncudur, fenerbahçe de neler yapabilir konusunu konuşmaya başlayalım. şimdi victor moses özellikle chelsea de italyan teknik direktör antonio conte yönetiminde ki takımda, çok kritik bir görev görüyordu. 3-5-2 sisteminde ki sağ kanat oyuncusu victor mosesti. çok tempolu bir oyuncu olmasından ötürü mosesin ileri geri sürekli gidip gelmesi ve fizik kuvvetinin de son derece üst seviye de olması onu bu sistemin en önemli parçalarından biri yapıyordu. antonio conte yönetiminde ki chelsea zaten o sezon lig rekorunu kırarak şampiyonluğa ulaşmıştı. mosesin o sistemde ki en önemli görevlerinden bir diğeri ise sürekli maç içinde kalmasıydı. çok gol veya asist yapan bir oyuncu olmuyordu victor moses fakat atakların çoğunda başlatan ve topu getiren oyuncu oluyordu. stoper 3 lüsünün kanatlara topu açması durumunda ilk tercih victor moses oluyordu. çünkü çok üst düzeyde bir teknik kapasitesi de bulunuyor mosesin. topa ilk dokunuşu ve oyun zekası üst seviyede. yıllardır premier lig de oynuyor olması da zaten onun ne kadar üst seviye de bir futbolcu olduğunu adeta bizlere gösteriyor. bu özelliklerin yanı sıra victor moses tam bir aile babası konumunda. genç yaşında anne ve babasını bir yangında kaybeden moses bu olaydan çok etkilenmiş olacak ki aile yaşantısına son derece düşkün. çok acıklı da bir hayat hikayesi bulunuyor mosesin. son derece profesyonel bir oyuncudur. peki moses fenerbahçeye ne katabilir ? fenerbahçe de nasıl bir perfromans sergiler? bunu aslında kestirmek çok zor fakat olası ihtimaller üzerinden biraz değerlendirme yapabiliriz. bir kere atak başlangıçlarını advocaat döneminde nasıl lens üzerinden kuruyorsak şimdi ki sistem de de mutlaka victor moses üzerinden kurmalıyız. victor mosesle birlikte nabil dirar önlü arkalı oynamalıdır. orjinal mevkisi sağ bek olan dirar arkada moses önde oynarsa fenerbahçe o kanattan çok etkili ataklar gerçekleştirebilir. tabii bu ataklar kim bitirecek onu bilemiyorum. mosesi alıyorsanız eğer onun besleyeceği bir tane de santrafor almak zorundasınız. aksi takdir de atakların sonlanmaması durumunda mosesin takıma çok bir katkısı olamayacaktır. çünkü gerek oyun stili, gerekse becerileri gereği tüm herkesi geçip tek başına gol atacak bir oyuncu değil. takım oyuncusu moses. takım oyunun da çok önemli bir parça olur. mosesin genel olarak özellikleri ve oyun tarzı bu şekilde. fenerbahçeye çok şey katabilir eğer ki geçen sene ki performansını ortaya koyarsa. mevcut chelsea hocası sarri de zaten kendisinden özür dileyerek sistemim sana uymuyor lütfen kendini en iyi seviyeye getir demiştir..

0

fenerbahçe şu an büyük bir düşüşte gelen futbolcunun pek faydalı olacağını düşünmüyorum. öncelikle takım olarak bir yükseliş yakalamaları lazım ki ondan sonra yollarına baksınlar. netice de takımı ayakta tutan şey tekil şahıs değil bütün takımdır. inşallah fenerbahçe'nin de yüzü güler bir gün.