0

fenerbahçenin ara transfer döneminin bitmesine 5 gün kala artık tek hedefinin lig olduğunu da düşünürsek kaybedecek hiçbir şeyi kalmadı. bu kadro ligde kalmak için bile çok yetersiz bir kadro. fenerbahçe tarihinin en kötü kadrolarından birisi olarak tarihe geçecektir buna adım gibi eminim hatta geçti bile. ligin ilk yarısını 17. sırada tamamlamaları zaten buna en açık kanıt. peki fenerbahçe kalan 5 günde ne yapmalı, hangi bölgeye takviyeler yapmalı kendimce anlatmak istiyorum. bir kere fenerbahçenin mutlaka orta sahaya top tutan ve teknik kapasitesi üst düzeyde olan bir orta saha alması gerekiyor. çünkü topu kapma ve kazanma konusunda bir sıkıntı yaşamıyor fenerbahçe baskı kurup bunu yapabiliyorlar fakat top dağıtımı konusunda ciddi bir problem yaşıyorlar. topu tutup bunu düzgün şekilde kullanacak ve arkadaşlarını da oyunun içinde tutup daha aktif hale getirecek bir orta saha oyuncusuna kesinlikle ihtiyacı var. bunun dışında fenerbahçe'nin mutlaka bir santrafor transferi yapması gerekiyor. slimani ve freyle kesinlikle olmayacak bu iş belli oldu. slimanin taraftarı çileden çıkaran performansı ve freyin kalitesinin yetersiz olması fenerbahçeyi bana göre forvet transferi yapmaya itiyor. forvete kesinlikle ama kesinlikle yırtıcı dribbling yapabilen rakip savunmayı dağıtacak bir forvet oyuncusu almalı fenerbahçe. soldadonun elde ki tek forvet olması da diğer 2 forvet oyuncusunun hiçbir işe yaramadığını düşünürsek fenerbahçeyi forvet transferi yapmasını zorunlu kılıyor. öte yandan fenerbahçe'nin mutlaka bir tane de sol bek alması gerekiyor. yenilen gollerin çoğu fenerbahçenin sol tarafından oluyor. milli takım seviyesinde olan 2 tane bekin, yani hasan ali kaldırım ve ismail köybaşının son derece kötü performans sergiliyor olmaları, sürekli arkalarına adam kaçırmaları ve hücum performanslarının da son derece kısıtlı oluyor olması bence fenerbahçeyi sol bek transferine de itmeli. öte yandan bu 3 bölge dışında fenerbahçenin 1 tane de kanat transferi yapması gerekiyor. moses transferi sağ kanatta ki problemi kökten çözecektir fakat diğer kanatta da gerek andre ayewin gerekse mathiue valbueanın yetersiz kalması fenerbahçenin skor üretme konusunda ki en büyük problemleri. bu iki oyuncuya zaten 17 hafta boyunca süre verildi ve takımın gelmiş olduğu durumu görüyorsunuz. bu iki oyuncu da değil tabii ki suç fakat hiçbir varlık gösterememeleri ve hücum da takımı sırtlayamamış olmaları fenerbahçe'nin tabela yapamamasında önemli etkenlerden bir tanesi. kalan 5 günde bu transferlerden kaçı gerçekleşir inanın tahmin etmek oldukça zor fakat en azından 2 tanesi mutlak ve mutlak olmalıdır. aksi takdirde fenerbahçe lig yarışında elinde ki yetersiz kadrodan dolayı çok büyük sıkıntılar yaşayacaktır.gerek üst tarafta ki takımların gerekse fenerbahçe'nin yarış verdiği alt sırada ki takımların takviyelerini yapmış olması da fenerbahçe'yi transfer yapmaya, ellerini güçlendirmeye itiyor. gerekli takviyeler yapıldıktan sonra inanıyorum ki fenerbahçe alt sıralardan kurtulacaktır.

0

bir fenerbahçeli olarak bana göre ilk yapmamız gereken şey kesinlikle şu forvet olarak gözüken slimani adlı oyuncudan kurtulmak olacaktır. gerçekten bu oyuncudan kurtulup çok başarılı bir forvet almamız gerekir diye düşünüyorum. baktığımız zaman şu an fenerbahçe'nin ligde en az gol atan takımlardan biri olduğunu görüyoruz. bunuda ben kesinlikle slimani'ye bağlıyorum çünkü önüne gelen fırsatları değerlendiremiyor. böyle bir oyuncudan kurtulup daha kaliteli bir oyuncu alırsa fenerbahçe'ye yavaş yavaş üst sıralara doğru ilerleyecektir diye düşünüyorum.

0

fenerbahçe'nin en iyi yapabileceği transferlerden biri de alex de souza gibi yetenekli oyuncu almak zorunda. çünkü fenerbahçe'nin böyle bir oyuncuya ihtiyaç duyduğunu görüyoruz. şu anda fenerbahçe'nin özellikle forvet konusunda büyük bir sıkıntı yaşadığını görebilmekteyiz. çünkü gol yollarında büyük sıkıntılar yaşıyorlar. bir diğer önemli mevkilerde biri de aslında defans oyuncularının yetersiz kaldığını ve her maç kalelerinde gol gördüğünü söyleyebiliriz. tabii ki kaliteli bir oyuncunun alınabilmesi için de maddi bir konuda büyük bir destek alması gerekiyor. ikinci yarıya tamamen toparlanarak gireceklerini ve inşallah daha iyi maçlar izleyeceğimizi düşünüyorum.

0

bence fenerbahçe kesinlikle bir forvet almalı ofansif orta saha bölgesinede liderlik kabiliyeti olan takıma abilik edecek bir oyuncu alınmalı,sağ kanata da bir oyuncu alırsa tadından yenmez.

0

bana göre fenerbahçe ara transfer döneminde 4 bölgeye transfer yapmalıdır. diye düşünüyorum. bu bölgeleri tek tek sayacak olursam eğer ilk bölge sol bek ve sağ bek bölgeleri olmalıdır.daha sonra bir forvet arkası ve bir forvet lazımdır. bu takımı çünkü forvete pas çıkaran bir oyuncumuz bulunmamaktadır. forvetimiz de çok iyi değildir.ligde 12 maçta 1 gol atmıştır.bana göre bu takıma forvet olarak çok aktif bir oyuncu gelmelidir. artık yaşlı oyunculardan sıkıldık genç oyunculara yönelmelidir diye düşünüyorum. zaten ersun yanal bana göre en iyi transferleri yapacaktır. oda 4 bölgeye transfer istemiş umarım istediğim bölgelere istediği transferleri yapar ve bizim istediğimiz fenerbahçe'yi istediğimiz sıralara getirmeyi başarır.