0

midye yemek dinimizce caiz değildir. çünkü midye bir balık türü değildir. yanlız balık türleri helal kılınmıştır. kesinliğini bilmiyorum ama benim bildiğim caiz olmadığı. deniz kenarında bulunan şehirlerde bol miktarda tüketiliyor. belkide bir kültür ve alışkanlık farklılığı olabilir.

0

midye assırı pis yerlerde yasayan igrenc bir hayvandır

eskiden ben asırı cok seviyodum boyle yemeden duramıyordum sonra onları ogrenince tiksindim

0

bu konuda bir çok insan kendi fikrini söylemiş tam olarak kanıtlanmamış bir açıklaması olmamakla birlikte her söyleminde doğru olmadığı kanısındayım.midye yemenin haram değil fakat mekruh olduğu hakkında bir çok insandan duydum ama tam olarak kesin bir aciklamasi yok bu yüzden bağimlisi olanlar çok sevenler olarak midye vazgecilmezi olmanin önüne geçemeyenler yiyiyor bence insan hayatini tehlikeye atmayacak bir şeyse yemek pek de yanlış olmaz.

0

midye yemek haram değil, mekruhtur, hanefi mezhebine göre.

0

midyenin günah olup olmadığını bir çok din adamı bu konuda çok tartıştı ve net bir sonuç a varılmadı , bu nedenle biz bu soruya net bir cevap veremeyiz fakat din adamlarının büyük bir kısmı midye nin haram olduğunu savunuyor , fakat bir grup
din adamı ise midyenin balık grubuna girdiğini ve yemeğinde bir sıkıntı olmadığını söyledi ama kuranda midye hakında pek bir bilgi olmadığını farz edersek buna birşey diyemeyiz .

0

ben sanmıyorum vallahi ben yıllardır yiyorum hatta ailecek tüketiyoruz hiç bir yerden de midye günah veya yemeyin diye birşey görmedim ben ne televizyondan nede günlük hayatımdan onun gibi şeyler misal gunahsa hersey günah olur asla arkdaslar afiyetle mideye yiyebilirsiniz tabiki.