1

sinek ve böcek gibi canlıları öldürmek bana göre adil değıl. çünkü zararsız canlilar. akrep, yılan gibi canlılar ölüme sebebiyet vereceği için bu tür canlıları tabi ki öldürmek gerekir. onun dışında kelebek, sinek gibi canlılar bir şekilde gider ve hiç bir şekilde de zarar vermez. yüce rabbimiz bize ahirette hesap soracak , o anlamda yaptığımız her harekete dikkat etmeliyiz.

0

herhangi bir canlıyı sebebi olmaksızın öylesüne öldürmek ya da öldürmeyip başka yolla kurtulmak varken öldürmeyi tercih etmek günahtır. yani mecbur kalmak derken şunu kastediyorum. atıyorum bür ormanda kamp yapıyorsunuz ve karşıdan bir ayı size yaklaşıyor. kendinizi kurtarmak için onu vurup öldürmek zorunda kaldıysanız bu nefsi müdafaaya girer ve siz burda suçlu olmazsınız. aynı durum bir insan için de geçerli. ya da açlıktan ölmemek için bir hayvanı öldürüp etini yemek günah değildir ama sırf zevk için avcılık yapmak ve cana kıymak günahtır. sineği de mümkünse camı açıp dışarı çıkartmalıyız.

0

tabiki canlıdan canlıya fark vardır diye bir şey yoktur ki . ister sinek olsun ister başka bir hayvan . sinek 'inde canı olduğu için canlı bir hayvan olduğu için evet sinek öldürmekte günahtır tabiki . fakat biz yaşın dayanamadığımız için bazen öldürmek zorunda kalabiliyoruz malsef

1

zarar vermezse öldürmemelisin.sonuçta zarar vermeyen bir sineği niye öldürmek istersin ki...öldürmeyin günahtır.

1

daha temiz bir dunya istiyorsanız sinekleri öldürmeyin. küçük bir araştırma ile sineklerin bu dünyadaki önemini anlamak pek de zor değil. onların yerini kimyasal ilaçlar alabilir fakat uzun vadede daha fazla zarara yol açacaktır. ote yandan unutmamak lazım ki bu dünya sadece insanlara ait değildir. her türlü canlıya bize zarar vermediği sürece dogrudan zarar vermek hem etik değil hem de günahtır.

0

allah canlıları çeşitli kiliklarda yaratmıştır. her birini farklı vazifeler için yaratmıştır. bu sebeple rabbim yarattığı hiç birseyi oldurmemek lazım günahtır. çünkü her bir canlının bu dünya için bir görevi vardır

0

sana zarar vermeyen canlıları müslüman dininde günah onların da canlarını biz vermedik ve bu yüzden biz alamayız. dünyada yeri olmasa yaratılmazdı karıncalar gibi. dinimiz müslümanlık sadece bize zarar veren canlıları öldürme yetkisi sunmuş. önümüze geleni öldürmeyi değil :)

0

günah olup olmadığını tanrıya sormak gerekmektedir.

0

rabbimin yarattigi butun canlilari oldurmek gunahtir lakin bulundugun ortamda zararli ise oldurebilirsin

1

bence insanlara zararlı ise günah degildir