1

bile isteye kuş öldürmek günah diye bakmıyorum, yazıktır. günah ve sevap olaylarına inanmıyorum. siz inançlı insanların kriterleri bunlar. bence gerçekten yazıktır. ama bazı insanlar av sporu gereği devletin izin kuralları gereğince belli zamanlarda avcılık adı ile bazı kuşları öldürebilmektedir.

1

kuş öldürmek tabii ki günahtır. sadece kuş öldürmek değil bütün canlılara zarar vermek ve onların canını almak günahtır. sadece islam dinince haram kılınmayan hayvanları yemek için hayvanları kesebiliriz. bu işlemi de yaparken kesinlikle insanca ve onlara en az şekilde zarar verecek ve canlarını acıtacak durumda kesim işlemi gerçekleştirmeliyiz. özellikle kurban bayramlarında hayvanlara çokça eziyet ediliyor ve eziyet altında canları alınıyor. bu şekilde yapmak size sevap değil aksine günah kazandırır. çünkü hayvanları sakinleştirerek, onları severek ve dualar eşliğinde allah için kesmemiz gerekiyor. helal olan hayvanlar dışındaki hayvanları başka amaçlar uğruna ya da sırf bizden daha acizler diye öldürmek ,onlara işkence etmek çok büyük günahlardan biridir. zaten hayvanların dili olsaydı eğer , şeytanı insan şeklinde tanımlarlardı. biz insanlar gibi allah tarafından yaratılmış o küçücük canlarında yaşamaya hakkı vardır. elinizden hiçbir şey gelmiyorsa sokak hayvanları için bir kap su ve biraz mama bırakabilirsiniz. kuşlar için parklara ,bahçelere yemler dökebilirsiniz. ama onların canını almak onlara eziyet etmek insanlığa sığan bir davranış asla değildir. bir hayvana zarar veren ve bundan asla çekinmeyen bir kişi herkese zarar verebilir. bu kişiler ruh sağlığı bozuk saldırgan kişilerdir. özellikle son zamanlarda murat ,denen şahsiyetin kendi papağanına işkence ederek ölümüne sebep olması bizleri çok derinden etkilemiştir. hayvanlara işkence eden kişilerin kesinlikle ruh sağlıkları kontrol edilmeli ve toplumdan uzaklaştırılmaları gereklidir. hapishaneye ya da tımarhaneye acilen yatırılmaları yapılacak olan en doğru işlemdir. ama bence kesinlikle ruh sağlığı tedavisi görmeden önce yaptıkların suçun cezasına hapis yatarak çekmeleri gerekmektedir. akıllanmaları için bu çok önemlidir çünkü. cezalarını çektikten sonra akıl hastanelerine kapatılmaları gerekir. tam anlamıyla iyileşmeden de kesinlikle toplum içine karıştırılmalı gerekiyor.

0

kuş öldürmek elbette günahtır.sadece kuş değil bütün canlıların bi canı olduğunu unutmamak gerekir.allah demiştirya zaten"onlar benim sessiz kullarımdır " diye .ahirette onlar bizden hesap soracaklardır.