0

hapşiriğin asil sorumlusu burnumuzun ve boğazimizin içerisindeki mukus zarlaridir.
hapşirik aninda gögüs kaslariniz ciğerlerimize basinç yapiyor ve bu durum da ani bir havanin dişari çikmasina sebep oluyor. bu durumla boğaz siki bir şekide kapanir ve bazen saatte 160 km hizkara ulaşabilen bir hizda atilmasina sebep olur. ani kalp durmasi da oluyor ama biz fark etmiyoruz.
kisacasi:
vücudumuza zararli olan meteryallari hapşirarak atiyoruz dişariya hani bazen art arda 2-3 defa hapşiririzya işte o zaman daha derindeki zararli meteryalleri vücudumuzdan dişari atiyormuşuz. yanma hissettiğinizde bu o anlama geliyormuş.

0

bu sırada boğazımız sık bir şekilde kapanır ve bu da havanın burnumuzdan yaklaşık olarak saatte 160 km hızlı ara ulaşabilen bir hızda atılmasına sebep olur

0

insan hapsururken gözünü açık tutarsa yuvasından çıkar eğer hapsurugunu tutarsa daha beter çünkü kalbi tamamen durabilir ve hata kalbi bir iki saniye olsa bile durur ve bu hiç iyi bir şey değildir , bu yüzden hapsururken salya suluk şal gitsin ama ben bir salaklık yapıyorum , bir alışkanlık olarak hapsurugumu tutmaya çalışıyorum sen sakın böyle yapma çünkü çok tehlikeli bir şeydir bu .