0

sık duyulan bir atasözü vardır deveye diken diye başlayan bence onu bir gelin ya da bir kaynana söylemiş olabilir. çünkü ne gelinler kaynanayi seviyor ne de kaynanalar gelinleri. tek taraflı bir durum değil yani bu. hatta bazen kadın olduğuna dahi inanmakta zorlandığım kaynanalar da görüyorum. öyle erkek egemen öyle örümcek ağlı düşüncelerle karşı karşıya kalıyorum ki. hani oğlun yoğurt siyah diyor desen çünkü siyah da ondan diyecek kadar kaypak. söz konusu oğlu olduğu zaman ayrılar kızı olduğu zaman ayrı ikisi aynı değil. ataerkil toplumda yaşıyoruz aynı olduğunu savunanlar kusura bakmasın yani gelin kaynanadan daha çok çekiyor kısaca. oğlunu kıskanmak neyin mantığı hala anlam verebilmiş değilim ama durum bu evet oğlunu kıskanıyor çoğu. yeri geliyor kuş tutan yaranamiyor. öyle durumlarda insanları memnun etmeyi çalışmaktan vazgeçip kendini memnun etmeye çalışmak en doğru harekettir. hiçbir şeyi değiştiremezsiniz sürekli aynı mesafede gitmek iyidir. birden sıkıfıkı olup sonra uzaklaşmak soğumaktansa aynı seviyeyi sürekli korumak problemi büyük ölçüde azaltır.

1

kaynanalar , genelde gelinlerini kıskanırlar bu yüzden de hiç istemezler. çocukları evlenince kendilerini arka plana atılmış hissederler ve her şeye bir bahane uydururlar , hiçbir şeyi beğenmezler. bu zamana kadar öyle iyi bir kaynana görmedim valla.

0

oğullarını kimseyle paylaşmak istemedikleri için. kayınbabalar da genelde damatları istemezler onlarda kızlarını paylaşamazlar çünkü.