1

öğretmeni veya arkadaşlarını sevmemiş, alışamamış olabilir. çocuğa sorular sorarak asıl sebep bulunarak okulu sevmesi sağlanabilir. belki de evden uzaklaşmak istemiyordur ya da öğrenme bozukluğu vardır. bu nedenle uyum sağlayamayabilir. gerekirse bir pedagogdan destek alınmalıdır.

0

çocukların okula gitmek istememelerinin sebeplerinden biri eğer küçük kardeşi varsa ve annesiyle beraber evde o kalıyorsa büyük çocuk bu durumu kıskanacak olup okula gitmek istemeyebilir daha sonra okula gitmek istemeyişinin diğer bir sebebi okuldaki dersleri düşük olup diğer arkadaşları onu geçtiğinde üzülüyor olabilir ya da okulda sevmediği insanlar olabilir çocukla bunu konuşmak ona neden gitmek istemediği sorulmalıdır aksi halde zorla götürülmeye çalışılırsa sizden korkusuna gitmek zorunda kalır ve öğrencilik hayatı boyunca mutsuz olur ve bir verim alamaz

0

erkek çocuğunun okula gitmek istemiyorsa ilk önce onu anlamalısınız. onu okula gitmeme sebepleri ne sormalısınız çocuğunuza.çünkü çocukların genellikle okula gitmeme sebepleri arkadaşlarının onunla alay geçmesi ,öğretmenlerini sevmemesi, arkadaşlarınızla iyi ilişkiler kuramaması ve daha birçok şey olabilir.o yüzden çocuklarımızı önce karşımızda alıp konuşmalıyız bunları dinlemeliyiz anlamaya çalışmalıyız.onları birazcık altında yatan sebepleri araştırarak ona neden böyle okula gitmediğini sorarak bunları aşabiliriz.daha çok çocuklarımız anaokuluna başladıklarında veya kreşe başladıklarında çocuklar daha çok gitmek istemezler.çünkü daha yeni yeni sizin ayrılıyordur ve farklı ortamlara ,farklı insanlar arkadaşlıklar görüyor.bizden çocuklarımıza birazcık arkadaşlar ile iyi ilişkiler kurmasının öğretmenlerinin dinlemesini ve arkadaşları ile sürekli iletişim halinde olmasını söylemeliyiz ona. çocuklar bazıları sabah erken kalkmamak bahane üretirler de okula gitmek istemezler. çocuklarımızın alıştıra alıştıra okula götürmeliyiz. çünkü ilk başlarda çocuklar adapte olmakta çok zorlanıyorlar. hem arkadaşlarına hem de öğretmenlerini adapte olmak da çok zorluk çekiyorlar.başka bir yöntem ise çocuklarımıza sürekli onları çok sevdiğimizi okul onlar için bir aile yuvası olduğunu ve daha birçok şey olduğunu ona açıkça söylemeliyiz. çünkü çocuk okulu ne olduğunu ilk başlarda anlayamıyorbiliyor. o yüzden ona birazcık emyo göstermeliyiz hem de onun güvenini kazanmalıyız. okulun onun için çok iyi bir yeri olduğunu çok fayda sağladığını söylemeliyiz. erken kalkan erken gelmek için onları birazcık motive etmeliyiz.çocuklarımız erken kalkmak için hem de arkadaşlarını ,öğretmenlerinin adapte olamadıkları için okula gitmeyebilirler. anne babalar sürekli onların yanında olmalıdır. sürekli ağlayan bir çocuğunuz varsa her daim yanında olamazsınız çalışıyorsanız.bunun için hem öğretmeni ile hem arkadaşlarıyla hem de çocuk da iyice karşımızda geçirip konuşmalıyız.bu yöntem gerçekten çocuklarımıza çok faydalıdır.

0

çocuklar okula korkudan, anne ve babaya bağlılıktan, akran zorbalığından gitmek istemeyebilirler. çünkü çocuklar yeni bir düzene alışıyorlar. eğer bu süreçte çocuklara gerekli destek ve sevgi verilmezse çocuklar okulu sevmezler. okuldan uzaklaşırlar. bu durumlar derslere de yansır ve başarı kayıpları oluşur.

0

çocuklar sabahları erken kalkmak istemezler bu yüzden sevmezler okula gitmeyi ve sıkılırlar