0

bayat ekmeği en iyi değerlendirme yolu biraz ıslatıp tavuklara vermektir. ekmeği çok seviyorlar.

0

ben ekmeği yiyeceğim miktara göre alırım eğer fazla gelirse çöpe atmam mutlaka buzluğa koyarım fazla ise dilimler dolaba koyarım. bayat ekmekleri ayrıca çorba içerken çorbanın içerisine doğrar bu şekilde değerlendiririm. bundan hariç köfte yapımlarında da bayat ekmekleri kullanırım. kahvaltılarda yumurtalı ekmek yaparım bu şekilde değerlendiririm.

0

kanka biliyorsun bizim evin onunde kediler var. genellikle ozel mamalar ya da ciger alip ciger veriyoruz ama arada iste sute dograyip kedilere verdigim oluyor ekmekleri. ya da artik bir yemek olsugu zaman yine ekmekleri icine dograyip kedilrre veriyorum. onun disinda bizim evde genelde bayat ekmek tabiri pek yok. ev kalabalik olunca firindan ya da bakkaldan alindigi gibi bitiyor... eskaza birkac saat gecer ustunden. evde fazla bayat ekmek bulunmuyor yani... olsa bile dedigim gibi kesilere koyuyorum ben. olmadi ekmekleri islayip bahcemin bir kosesine birakiyorum kuslar gelip yesin diye.

0

çorbanın içine ufak ufak atarak çok lezzetli oluyor bence

0

ben hiç bir zaman bayat ekmekleri atmıyorum. genellikle çocuğumun çorbasına katıyorum. ama çoğu zaman ise köfte kullanımı için harika bir besin oluyor. hem lezzet verip hemde köftenin şeklini kuruyor. benim annem ise bayat ekmekleri kazlarına ve ördeklerine verirdi. bizim apartmanda kuşlar çok fazla. çünkü boş bir arazimiz var. bende çok bayatlamışsa ekmeğim poşete koyup kuşlara serpiyorum.

0

bayat ekmekleri, yumurtalı ekmek yaparak değerlendirebiliriz.

0

bayat ekmeklerle gerçekten çok güzel şeyler yapabilirsin.bunları kesinlikle çöpe atmamak lazım.bayat ekmeklerle köfte yapabilirsin.gerçekten ben bu şekilde kullanıyorum.kesinlikle tavsiye ederim sanada.veya eğer çok bayat değilse tost yapmakta kullanabilirsin.bayat ekmekle tost çok güzel oluyor.ben genelde tost yaparken bayat ekmek kullanıyorum.ya da gidip ıslatıp kuşlara,hayvanlara verebilirsin.bu şekillerde kullanmak mümkün gördüğün gibi.bu yüzden herkese bayat ekmekleri saklamalarını,onları değerlendirmelerini tavsiye ediyorum.

0

bayat ekmekleri değerlendirmenin bir çok yolu wardır
1.köfte yaparken köftenin içine konulabilir
2.çorbaların içine doğranabilir
3.tatlı yapılablir.tatlıyı kendim yapmıştım adı da bayat ekmek tatlısı
4kuşlara verilebilir
5.evinde kedi ya da köpek besleyenler sütle karıştırıp hayvanlarına verebilirler

0

bir yere atmak yerine bir poşetin içine koyup bir kediye veya köpeğe su ile birlikte veya süt ile birlikte verilebilir .

0

bayat ekmekleri istediğimiz gibi değerlendirebiliriz. küçük küçük doğrayıp fırında kızartıp corbalarda kullanabilir. kıyma alip güzel bir köfte yapabiliriz.

0

yani aslında yemiyorsak bile o kadar küflendirmeden ekmekleri o kadar çok şey yapılır ki... evde yenilmeyen bayat ekmekler aslında atılmayıp değişik şeyler yapılarak tekrar kullanılabilir. biz işi bilmiyoruz. sonra evimizde bereket yok diye sızlanırız. ve öyle kişileri de az çok görmüşsünüzdür etrafınızda. küp küp doğranıp fırında kızartılıp iyice kurutulabilir. bu haliyle çorbalara katarsanız çok güzel oluyor. bunu denemenizi tavsiye ederim. ondan sonra yine aynı şekilde fırına atılıp kızartılıp kurutulur. daha sonra elden ya da blender’dan geçirilip un haline getirilebilir. köftelerde ya da kıbrıs tatlısı gibi galeta unu kullanılan yerlerde kullanabilirsiniz bu bayatlamış ekmekleri. daha başka nasıl değerlendirilebilir bu bayat ekmekler pekiii…. yumurtalı ekmek yapılıp kızartılabilir. hemen hemen 1 ekmeğe 1 yumurta kullanabilirsiniz. bol yumurtalı olsun diyorsanız iki yumurtada kullanabilirsiniz. içine birazcık un, tuz ve isterseniz baharat ve maydonoz koyabiliyorsunuz. başka bir değerlendirme yöntemi; ekmekleri mümkün olduğunca ince kesip tepsiye dizebilir, pizza malzemeleriyle üstünü süsleyip fırına verebilirsiniz. bir nevi ekmek pizzası yapmış olursunuz. ben evde kullanmam diyorsanız eğer akşamdan kalan yemeklerin içine doğrayıp sokak hayvanları için uygun köşe başlarına bırakılabilir. yine başka bir çeşidi ekmeği suyla ıslayıp cam önlerine ya da kuşların gelebileceği yerlere, ormanlık alandaki hayvanlara bırakabilirsiniz bayat ekmekleri. benim aklıma bunlar geliyor bayat ekmekle yapılabilecek şeyler.

0

bayat ekmekler, tost yapılır, yumurtalı ekmek,papara,ekmek aşı, kroton,börek,galete unu yapılır ,fırında yumurta,peynir yağ ve baharatlarla ekmek üzerine sürülüp firinlanir kahvaltılık olarak yenir ,kızartılabilir yağ sürüp yenilir,arkadaslarinda dediği gibi sokak hayvanlarına yemekle karıştırıp verilir.

0

bayat ekmekleri köfte yaparak yada hayvanların önüne ıslatıp yemek olarak vermek en mantıklı değerlendirme yöntemidir

0

bayat ekmeklerin içini koparıp köfte yapıyo valla benim annem.bayat ekmeği kalan yerlerini de küçük parçalara ayırıp tavada kızartıp yanına soğuk bir ayranla beraber tüketiyoruz veya tarhana çorbası yapar bayat ekmekleri tarhana çorbasının içine ufak parçalar halinde doğrar koyarız.yani her türlü değerlendiriyoruz :d bazen çok bayat ekmek olunca sokak köpeklerine kedilerine veriyoruz sokak aslanı kaplanı olsa vermeyiz yani sadece köpekle kedilere özel :d

0

bayat ekmekleri ıslatıp kuşların tavukların önüne koyuyorum, bazen de kızgın yağda kızartılmış bir şekilde alıp sofraya koyuyorum ama muhakkak çöpe atmamak için büyük çaba sarf ediyorum.ekmek sonuçta bu bulamayan bir çok insan var, bunu hep göz önünde bulundurarak hareket etmeye çalışıyorum.

0

bayat ekmekleri tavada kızartıp öyle yiyoruz ziyan etmeyi sevmeyiz ailecek

1

bayat ekmekleri köfte annem köfte yaoımında kullanır yuurtalı ekmekte te kullanıyoruz.

1

bayat ekmeği genelde annem ve eşim köfte yaparken köftenin içine atar veya çorba yapacağım ondan sonra çorbanın içine de dograriz ayrıca bayat ekmekleri suda ıslatıp balkona tabağın içine koyup kuşlara veya sokakta kedi ve köpeklere veririz tam ekmeği değerlendirmiş hem de sokak hayvanlarına bakmış oluruz.

0

bayat ekmekleri eğer küflenmediyse genellikle çorbaya koymalıyız.

1

ben genelde bayat eklemekleri kızartır, bazen de köfte yaparım. bir kaç kez de balkonun kenarına koydum kuşlar yesin diye. ekmek israfina çok karşıyım çünkü her şekilde degerlendirilebilir. hiç bir şey yapmazsan en azından sokak hayvanlarına ver.cöpe atmak hem israf hem de günah.