0

yani yaptigim birikim miktarina gore yapilacsk birikim degisir. yani ufak tefek birikim yapanlar icin birikimlerini, paralarini altina, dolara, euroya cevirebilirler. yani soyle soyleyeyim. en ufak bir birikmis para ile bile yatirim yapilabiliyor. ya en basitinden 10 dolar almak suan 60 tl... yani bu kadar birikmisi olan bile bir sekilde degerlendirebilir. yani daha fazla birikmisi varsa suan gram altin 245 tl filan. o civarda yani.

0

eğer elimde birikmiş param varsa bunu ev alarak ya da arsa alarak değerlendirebilirim şu an en iyi giden şey ev ve arsa bunların fiyatları aşırı derecede uçtu ya da arsa olarak bunu değerlendirebilirim şu an her şey de aşırı derecede zam var şu an o kadar çok ev alan var ki en mantıklısı en iyi para yapacak şey bence ev almak bunları da yapmasam eğer bankaya faizli olarak verirdim altın asla almazdım altın almak bana göre zarar altın bir düşüyor bir zamlanıyor o yüzden ben altın almazdım.

0

elimdeki miktar eğer azsa.. az dediğim 600-700 ve üstü her tür para bunları altıne çeviririm değer kaybetmemesi adına. eğer yüklü bir birikimim varsa gayrimenkul alırdım kendime.

1

ben ciddi birikimler yapamıyorum. o yüzden tek değerlendirme şeklim altın almak oluyor. gerçi son iki senedir o da ciddi bir sekteye uğradı enflasyondaki artışlar yüzünden. sağlık olsun.
sağlık olsun demişken, sağlık için köşede birikiminiz muhakkak olmalı. ülkemizde ne kadar sağlık hizmetleri ücretsiz denilse de, buz dağının görünmeyen kısmı hiç de öyle değil. onun için zor günler kumbaranız olsun en azından.
hayırlı ve bol kazançlar, sağlıklı ve helal birikimleriniz olsun inşallah. alın teriyle emek veren, bu devirde ev geçindiren herkese selam olsun.

0

eğer bir yerde çalışsaydım ve birikim yapsaydım geleğim için yapardım yada eğitim için ...

0

ben geçen sene 9 ay boyunca işkur’un toplum yararına projelerinde geçici olarak belediye de asgari ücretle çalıştım. her maaş aldığımda 1.000 tl veya 1.200 tl lik altın almıştım. geri kalan parayı da harcamalarında kullandım, o harcamalardan kalan para olursa banka hesabıma yatırıp ufak ufak dolar, euro ve altın aldım.

0

haftanın resimleri bankada faize yatırmak daha çok yükseltebilir bu yüzden paramız artar çok değerlenir.

1

şahsen ben birikim yaptığımda onu kendim için, sevdiğim ve huzurlu olacağım şeyleri yapmak, hayallerime ulaşabilmek için değerlendirirdim. bunun içinde karavan almak, ihtiyacı olan insanlara yardım etmek, hayvanlara yardım etmek, yeni bir bilgisayar almak vs her şey olabilir.

3

yaptığımız birikim olmadığından, ilerde yapacağımız birikimler diye ben düşünerek yazmakta fayda görüyorum. eğer birikim yapacak param olursa dolar, euro alırım. ve bunu bankaya döviz hesabı olarak yatırırım.. gayrimenkul de akıllı yatırımdır.. ama riskleri iyi bir kiracıya denk gelmezseniz boşadır..

0

yapılan birikimler ev arsa veya araba alınarak değerlen direlebilir