0

bir ülkenin parasının değerli olması için o ülkenin her açıdan çok iyi yerlere gelmesi gerekmektedir.demokrasi ,üretim ,ihracat ,sanayi,ticaret ,dış politika, iç politika vs.. güzel ülkemizde maalesef her şeyden biraz biraz var .
yer altı kaynakları bir ülke için gerçekten çok önemli başlıca ham maddelerdir.hammadde ihtiyacının neredeyse tamamı yer altı kaynaklarıyla tamamlanır sanayide. sanayi bir ülkenin en çok gelir sağlayacağı koldur.bu kolun işleyişinde sadece hammadde yoktur ne yaık ki. ğere öyle olsaydı dediğin şey gerçekten çok dğruydu .türkiyenin güzel ülkemin çok iyi bir yerde olması gerekirdi.ancak sanayide yer altı kaynağı yani hammadde kadar değerli olan bir diğer şy de o hammaddeyi işleyebilcecek güce yani teknolojiye sahip olmaktır.ülkmeizde maalesef bu hammaddeyi doğru şekilde işleyecek çok iyi bir teknoloji yoktur. teknoloji ülkemizde gelişmektedir ancak gelişmiştir diyemeyiz. bu süreçten geçer. yani teknoloji aslında bir anda bir sabah uyanınca gelişmiş olmaz .şuan ki hükümetin tavırlarını benimsemiyor olsam da teknoloji alanında gerçekten çok iyi işler yaptığını söylememem yalan olur .yiğidi öldür ama hakkını ver sözü bunun için en iyi söylenmiş sözdür bence .
ülkemiz gerçekten her geçen gün bir fazlasını üstüne koyarak ilerliyor .inşallah yakın zamanda artık ham maddelerimizi yurt dışında değil yurt içinde işleyeceğiz . bunu başarırsak eğer zaten çoğu ülkenin önüne geçeriz