0

poşetler doğaya zarar verdiğini söyleyip böyle bir uygulama ortaya atan kişinin aslında poşet fabrikası olduğunu öğrendikten sonra hangi amaçla çıkardığını anlamak zor olmadı. tabiki yararı olurmu bilinmez ama ondan önce çözülmesi gereken bir sürü problem varken.

0

güya çevreye zarar verdiği için ama ben bu yalana hiç inanmadım inanlara da hayret ediyorum çünkü zaten alan yine alıyor ki mantık bunun neresinde insan bi kere çeveri düşünüyorsa gidip hepsini toplattırır sonra da yerinne kumaştan yapılmış poşetler dağıtır en azından her kes bi tane aldı mı baya gider iş görür yani çünkü kumaşlar zaten çok çabuk yıpranmıyor zarar görmüyor o yüzden hem çok almaya hemde çabucak atmaya gerek kaşmıyor ama işte kimsenin umrunda değiliz valla çevrede kimsenin umrunda değil ki bunlar hep yalan dolan işte insanımız saf olduğu için her şeyi yiyiyor malesef keşke biraz gözlerini açıp gerçekleri görseler bugün konuşur yarın unuturlar

0

plastik ve naylon ürünler doğaya zararlı olduğu için. ben destekliyorum kesinlikle güzel bir uygulama. içinde yaşadığımız bu dünyayı düşünmemiz lazım çünkü dedikleri gibi, bir tane dünyamız var. fakat uygulama şeklinin biraz yanlış olduğunu düşünüyorum. alışveriş yapıldığı zaman en azından bir tane poşet verilebilir ve sonrasındaki poşetlere para alınabilir. alışveriş yaptığın anda bir poşet bile vermeden direk ücret istemeleri bana saçma gelen! ya da limit belirlenseydi atıyorum 30 tl oldu mu alınan ürün bir poşet verilseydi gibi.. bunlar sadece örnek. daha iyi bir uygulama biçimi olabilirdi diye düşünüyorum

0

çünkü poşetler doğada çok geç kayboluyorlar.ve çevre kirliliğine yol açıyor.poşetlerin sadece %1'i geri dönüştürülüyor bu yüzden doğada bir sürü hayvanın ölmesine yol açıyor.artık toprakta yetişen ürünleri yerken bile onlara plastik karışmış oluyor poşetler bu yüzden paralı oldu.

0

poşet doğada geç kayboluyor ve poşetlerin sadece çok az bir kısmı geri dönüştürülüyor.şuan evimizden akan musluk sularına bile karışmış bir durumda ve denizlerde yaşayan çoğu hayvana zarar vermektedir.bu yüzden poşet kullanımını azaltmak için poşetler paralı satılmaya başlanmıştır.

0

poşet doğada geç kaybolan ve kaybolurken bulunduğu alandaki canlılara acayip zarar veren bir maddedir. bir nedeni daha ise plastiğin hammaddesi petrol ve dünyadaki petrol miktarı azaldı. ayrıca ülkemize giren petrol pahalı olduğu için poşetler paralı oldu. buda poşet kullanımını azalttı.

0

yani neymiş maksat çevre kirliliğini önlemek. böyle çevre kirliliği mi önlenir? insanlar mecburiyetten yine alıyorlar. napsinlar marketten aldıklarını ceplerine mi koysunlar bu şuna benziyor aslında sigara içmek yasak! ama hala satılıyor. yasaksa kaldır ülkeden engelle bir şekilde değil mi. yasak diye insanlar içmiyor sanki . cezası var insanlara yine fayda etmiyor . cezayı da öderim sigaramı içerim hesabı. bir şeyi engellemek istiyorsan kökten halletmek lazım. mesela poşetler paralı olacağına poşeti kaldır bez torba çıkar geri donusumlu olsun. yani ne yapacaklarını şaşırdılar zaten krize doğru gidiyoruz poşetten ne istiyorsun ? çevreye zarar veriyorsa kaldır yerine bez çanta koy insanlar geri onunla gelsin. paralı diye posetten herkes vaz mı geçti yani hala alanlar var ve hala poşet üretiliyor.

0

poşetler sözde çevreyi kirletmemek için paralı oldu ama zannetmiyorum şahsen çıkar var muhtemelen.

1

kardeşim, poşet kullanımını azaltmak için, tasarruf için paralı yapıldı.

1

ya hala mı bunu soruyorsunuz. hiç mi haber izlemiyorsunuz hiç mi gazete okumuyorsunuz insan hala bunu soruyor olmaya utanır. ayıp gerçekten ayıp nerede yaşıyorsunuz siz ekmeğin kac lira olduğunu da bilmiyorsunuzdur siz kesin.