0

benim kısır tarifim şöyle malzemelerim iç harcı için marul domates salatalık maydanoz soğan 5 bardak ince bulguru sıcak suyla ıslıyorum yumuşak olduktan sonra olduktan sonra 1 kaşık biber salçası 1 kaşık domates salçasıyla iyice yoruyorum daha sonra belirli bir miktarda yağı döküyorum ve eksi ile koyuyorum güzelce karıştırdıktan sonra iç harcını içine boşaltıyorum ve karıştırıyorum tuz ve pul biber eklemeyi unutmayın

0

öncelikle kısır için gerekli olan malzemeler hazırlanır. bunlar; ince kısırlık bulgur
zeytinyağı
salça
domates
soğan
marul
salatalık
maydanoz
bul biber
tuz
en başta ince bulguru bir kaba yeteri kadar koyup üstüne sıcak su döküyoruz ki bulgur şişip yumuşasın ve hazır hale gelsin. sonra sıcak su katınca üstünü güzlce kapatıp bir köşede dinlendiriyoruz. ardından domatesleli, salatalığı ve soğanları küp küp doğruyoruz. ve marulu ince ince kesiyoruz. maydanozu da ince bir şekilde kestikten sonra bulguru getirip önce salçasını katıyoruz. bu salça domates ya da biber salçası olabilir. her iki saadan da karıştırılıp konulabilir isteğe kalmış bişey. salçayı katıp iyice her tarafına bulanacak şekilde karıştırılır. salça iyice rengini verdikten sonra yağı, tuzu, pul biberini, marul ve maydanozu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra en son domates ve salatalık da ilave edilip karıştırılır. iki tane de limonun suyu sıkılıp üzerine gezdirdikten sonra servise hazır hale gelmiş olur.

0

kısır yapumi iskenderun da farklı biraz önce malzemeleri hazırlamak gerekir.
bulgur ince kısırlık olan bulgur yigu
kuru soğan ince doğranmış
biber-fimayes salçası
taze soğan, maydanoz,nane incecik doğranmış.
nar ekşisi ve zeytinyagi
yapılışı;bulgur yoğurma kabına alınarak aslında soğuk suyla yapılan fakat, midesi
rahatsız olanlar için sıcak suyla ıslatılır ..üzerine domates ,biber salçası, doğranmış kuru soğan, kimyon ,birazcık tuz ekleyerek iyicene yoğurulur yumuşaması sağlanır yumuşadıgi zamanekşisini ve yana koyarak iyicene karışması sağlanır daha sonra soğan maydanoz nane karışımı içine eklenerek çok ezmeden karışımı eklenir ve yenmeye hazır hale getirilir. yanında marul ,ayran ,turp ,turşu, domates,salatalık la servis yapılır.

0

önce bulgurumuzu şişmesi için bir kaba koyup kaynattığımız suyla ıslatıyoruz. o suyunu çekerken yıkadığımız marulu, salatalığı, biberi eğer mevsimi ise yeşil soğanı ince ince doğruyoruz. sonra kuru soğan ve sarımsağı kızgın yağa atıp pembeleşene kadar kavuruyoruz. daha sonra salçasını toz biberini ve eklemek istediğimiz baharatları ekleyerek biraz daha kavuruyoruz. ben bu aşamada içine ev yapımı nar ekşisi koyuyorum ve biraz daha kavuruyorum. sonra suyunu çeken bulguru içine atıp salça ve baharatları homojen dağılana kadar kavuruyoruz. tam anlamıyla karıştırdıktan sonra soğutup doğradığımız malzemelerimizi içerisine atıyoruz ve tekrardan hepsini karıştırıyoruz. kısırımız hazır afiyet olsun.

0

bir hataylı olarak kısırın nasıl yapıldığını çok iyi biliyorum bence.
kısırın ilk baş bir çay bardağı olarak hesaplanan ince bulguru yoğurma tepsisine alın. daha sonra bu bulguru yumuşatmak için sıcak su ile bulguru yoğurun.yoğurulan dolgunun üstüne bir kaşık biber salçası ile 1 kaşık domates salçası ekleyerek tekrar yoğurmaya başlayın. iyicene yumuşayınca ekşisini ve zeytin yağını koyup tekrar yoğurun ve doğradığınız yeşillikleri içine ilave edin. parmaklarınızla onları iç içe geçecek şekilde karıştırın ve servis etmeye hazır bir hale getirin. kısırın yanına salatalık ,domates ,turşu ve ayran servis edebilirsiniz.