0

kısırın içinde garnitürleri vardır. çiğ köfte de ise bulgur ve baharatlar mevcuttur. ayrıca kısırın bulguru sıcak suyla haşlanıyor diyebiliriz. çiğköfte de ise bulgur, domates gibi şeylerin suyu ile şişiyor.

0

kısır ve çiğköfte arasındaki fark kısır genellikle bayanlar arasında yenir tercih edilir toplulukta bayanlar çok sevdiği bir yemek çiğköfte erkeklerde çok seviyor çiğköfteyi genel olarak zaten herkes milletimız sevıyor yemeyı yani çiğköfte kısırdan acı olur hemen hemen malzemeleri aynı olabilir ama çiğköfte bazıları etlı olabiliyor bazıları etsiz olabiliyor ama çiğköfte acı olur acı tercih edilir o yüzden daha çok yeniliyor toplum olarak daha çoktercıh edılıp yeniliyor erkeklerimiz de çok sevdiği için bayan erkek ama kısır erkekler tercih etmez arasındaki fark acı olması

1

valla nedenini bilmiyorum ama çok güzel yerim.

1

basli basina degisen bazi malzemeleri var. bir kere baharatlar. kisirda istege gore koyuyorsun ama cig koftenin olmazsa olmazi. istege bagli bazi yapanlar kisirin icine domates filan da atiyor. cigkoftede atilmiyor. yani bir iki malzeme disinda degisiyor konulan malzemeler bir kere. kisir birde daha cok salata tarzi yapilir ama cigkofte adi ustunde. kofte. ne nr kadsr cig dense de o yogurma esnasinda pisiyor.