0

eğer çay olmasaydı en çok içilen içecek kola veya süt olurdu süt çaydan daha fazydalı bir şeydir ama kola öyle değildir süt çocukların kemiklerini geliştirir çocuklar çay içeceğine süt içsinler boyları uzar

0

çay olmasaydı kahve veya bitki çayları tercih edilirdi diye düşünüyorum.

0

çay olmasaydı bence kola olurdu çünkü kahveyi herşeyin yanında içmezsin ama kola her şeyin yanında güzel gidiyor.

0

cay olmasaydı en cok ayran kola su fazla tuketilmesi gereken birşey ama ben en cok kola tuketirdim galiba bitki scayida olabir aslinda ama en dogrusu su olmasi gerekiyo su bunyemiz icin en olmadi gerekli olan sey aslinda

1

çay tüketiminde türkiye ilk sıralarda olmasına karşın, çayın türkler arasında yaygınlaşması aslında çok da eski tarihlere dayanmaz. osmanlıda yaşanan iktisadi sıkıntılardan dolayı kahve ithalatı azalmış ve özellikle 20. yüzyıl başlarında çay, halk arasında popüler bir içecek haline gelmiş. dolayısıyla hali hazırda yeni olan bu çay kültürü, eğer çay olmasaydı yerini yine türkler arasında daha yerleşik bir kültüre sahip olan kahveye bırakırdı.

1

başka bitki çayları içilirdi herhalde. ya da çay olmayacaksa temelli kahve sanırım sıcak içeceklerde. yine de çay kadar çok içilemezdi galiba.

0

çay olmasaydı en çok içilen içecek kahve olurdu. şahsen benim gün içerisinde en fazla içtiğim içecek de kahvedir. çayı nadiren içerim kahvaltı yapmak gibi bir adetim olmadığı için gün içerisinde çay içme ihtiyacı duymuyorum. yalnızca kızartma türü tuzlu yiyecekler yediğimde bol şekerli bir earl grey çay içme ihtiyacı duyuyorum.

0

eğer hayatımızda çay olmasaydı çayın yerini alabilecek pek çok içecek olan ayran kola meyve suyu gibi içecekler tercih edilir de diye düşünüyorum ama her içeceğin yeri bir ayrı oluyor tabii ki.

0

çay olmasaydı genelde kahve olurdu heralde. özellikle sabah kahvaltılarında benim gibi bir şey içmeden duramayan birisi için çayın olamamasını düşünmek bile çok kötü.

0

bence kahve olurdu ama türk kahvesi de değil nescafe tarzında kahve olurdu. türk kahvesi de çünkü küçük fincanda içiliyor ve tek seferde bile kesiyor insanı yani yeterli geliyor. ama nescafe veya sütlü kahveler öyle değil üst üste 2-3 bardak içilebiliyor..

0

ben kahve olurdu diyorum, kahveyi daha çok sevip tercih etsem de bazen hiçbir şey çayın yerini tutmuyor o ayrı.

0

çay olmasaydı ayran çok içilirdi. malum bir de milli içeceğimiz falan.

0

kola olurdu kesinlikle bundan adım gibi eminim

0

kahve ayran ve asitli içecekler arasında kapışma çıkacağına eminim.

0

#çayolmasaydi türk kahvesi çok içilirdi ikinci olarak ıhlamur içilirdi bence

0

cay olmasaydı içilen sıcak içeçeklerden en önde gelen neskafe benim tercihim tabi.

0

eğer çay olmasaydı insanların vazgeçilmez içeceği türk kahvesi olabilirdi. ama ben türk kahvesini sıklıkla tercih eden birisi olmadığım için genelde protein tozu içiyorum.

0

çay olmasaydı bence en çok türk kahvesi içilirdi.

0

cay cok icyigimiz zaman ne su icmeye nede baska bir icevek icmeye istahimiz olmuyordu cay olmasa diger her türlü icecek icilebilir.

ih

0

kahve olurdu kesinlikle ama benim tercihim soguk içecekler kola ve meyve suyu gibi