0

hayvanlara yaşama alanı bırakmadı ki insanoğlu. bu zamanda hayvanların bırakın doğal yaşam alanlarını, yaşamaya bile mecali yok insanlar yüzünden.

0

tabikide alıyoruz. hayvanat bahçelerine hapsediyoruz mesela. o hayvanların yasam alani orası değil. mutlu gibi görünselerde acı çekiyorlar bence. geçen gün bir haberde hayvanat bahçesindeki bir pandanın yağan karın biriktirdiği kütle ile oynamasını gördüm. hayvan küçücük kar kütlesine bile o kadar seviniyordu ki. para kazanma uğruna canlıları doğal ortamından uzaklaştırmak çok bencilce.
sonrasında dış ülkelerde çıkan uçsuz bucaksız ormanların yanmasına neden olan insanoğlu. allah bilir kaç hayvanın evinin barkının yok olmasına neden oldu. birde ülkemizde mesela. hayvanlarla alıp veremediği olan bir çok insan ya da belediye var. hayvanlar bir ortama alışıyor ya da orada doğuyor. sonra biri çıkıp şikayet ediyor. belediye geliyor hop başka biyere götürüyor. hayvanlar orada belki yemek buluyor onlara bakan birileri var. issız kimsenin olmadığı yerlerde onlar nasıl yaşasın.

0

biz insanoglu gun gectikce dogal hayati ortadan kaldiryoz ve hayvanlarin dogal yasamlarina mudahale ediyoruz

0

herkes bir şey için yaratılmış hayvanlarda doğal alanlarında yaşıyor neden alalim