0

en başlarda çok insani bir karardı çünkü orda iç savaş vardı siyasi görüş yüzünden insanlar akrabasını veya arkadaşlarını öldürüyordu tabi katılmak istemeyende göç etmek zorunda kaldı .asıl sorun zatennn sonra başladı.mülteciler alındı ama hiçbir önlem alınmadı.mülteciler için ayrı bir bölge açılmalıydı ve orda kalmalıydılar ama kalmalıdırlar ve çok fazla imtiyaz verildi onlara

0

abi adamlar savaş yüzünden geldiler iyi hoş ama tatile kadar gidebilecek seviyedeler yani adamlar insanları önemsemiyor bizi de önemsemiyorlar ve umursamaz tavırlarıyla hala suriyedelermiş gibi davraıyorlar burası türkiye kardeşim akıllı olun yasalara uyun.

0

ben aslında suriyelilerin bizim ülkemize gelmesinden çok burada onlara tanınan bazı haklardan hoslanmıyorum . çünkü insan önce kendi ülkesinde ki kişilere yardımcı olmalı sonra başka ülkelere kucak açmalı . zor durumda oldukları için belki kadınları çocukları alma konusunda yardımcı olmuş okunabilir savaş çok kötü bir durum gerçekten allah hiç kimseyi hiçbir milleti savaşla sınamasın inşallah . fakat bizde zorluklar içersinde yaşıyor ve kendimize bakmak da zorlanıyoruz . başka ülkeler suriyelileri kabul etmezken neden sadece biz hepsine kucak açıyoruz . diğer ülkelerin de yardımcı olması gerekmez mi . biliyorsunuz ki kapılarımızı ilk açtığımız zaman ülkeye giren çıkan insanların kim oldukları belli değildi. bombalar patladı insanlar yaralandı ve öldüler ne uğruna öldu insanlarımız . daha sonra bazı mahalleler de karışıklıklar çıktı anlaşmazlıklar oldu . acaba gerçekten yardım amaçlı mı getirildiler yoksa seçimler de oy çoğunluğu sağlamak için mi ben bunu sorguluyorum açıkçası . suriyelilerin kullanacakları oyları görmüştük . onlarda bizim vatandaşımız olmuşlardı artık . ben doğru bulmuyorum . hele ki şimdiler de sık sık duyuyoruz kendi ülkelerine tatile gidip geri dönüyorlar böyle şey olur mu eğer ülkeme gidebiliyorsan orda kalmalısın tatile gidip gelmek ne demek.

0

suriyeli mültecilerin ülkemize gelmesi adına ne düşündüğümüzün hiç bir önemi yok. asıl düşünmemiz gereken konu bu suriyeli mültecileri ülkemizden nasıl gönderebileceğimiz konusudur.

0

öncelikle tabiki müslüman müslümanın dostudur fakat gücü yerinde olan erkek müslüman savaşmasını cihat etmesini bilmelidir kaçmamalıdır ülkemize geldiler hadi karıları kızları dursun sonuçta kadındır yatalak hasta yaşlı erkekleride dursun onada eyvalla abi genç eli ayağı tutan adam neden askere gönderilmiyor ya ? benim askerim savaşırken canıyla uğraşırken bunlar sahil kenarlarında neden eğleniyorlar ya türk silahlı kuvvetlerine asker olarak gönderilsinler memleketlerine dönene kadar

0

onlarda bir insan yadırgamamak lazım ın bazen kendini onların yerıne koymak ıstemez onlarda ıstemezdı kendı topraklarından baska ülkeye gitmek ama mecburıyetten geldıklerı ıcın yadırgamamaklazım dıye düşünüuyorum

0

ne olursa olsun onları ölüme terk etmek doğru olmazdı müslümanlığımıza yakışmazdı bu yüzden ben alındığı için asla niye alındı keşek alınmasalardı diye isyan etmedim çünkü vicdan sahibi olmalıyız aynı durumda bizde olabilirdik bu yüzden onların açısından alınmak çok iyi oldu tabi gönül isterdi hepsini alalım kimseye zarar gelmesin ama maalesef alamadık elimizden bu kadar geldi belkide ve onların acıları kayıpları çok büyük lütfen empati kuralım tamam belki gelmeleri bizim açımızdan çok iyi olmadı ama onları da anlayalım kim isterki eşini çocuğunu annesini babasını yurdun terk edip başka yerde sığıntı gibi yaşamayı hiç kümse istemez buna emin olun hele ki size ezik gözüyle bakılıyorsa itilip kakılıyorsanız atrımcılığa uğruyorsanız hayat size zindan olur bu yüzden onları suçlamayalım ama sadece bize görev düşmüyor onlarada görev düşüyor sonuçta biz bize düşeni yapıp aldık onlarda bunun değerini bilmeli bence nankörlük ermemelidir. o yüzden ülke içinde huzuru kaçıracak davranışlardan kaçınmalıdır kimseye zarar vermemeli kimsenin çocuğuna el sürmemeli ellerinden geldikçe dikkatli davranmalılar bazen haberlerde duyuyoruz kötü şeyler yapıyorlar bu hiç doğru değil çünkü biz istesek onları almayıp ölüme de terk edebilirdik ama işte ne yazıkki insanoğlu biraz nankördür illa pisliğini her yerde belli edecek ne diyeyim rabbim görüyor ya o bize yeter

0

çok rahatsızım suriyeliler gerçekten artık ülkelerine gitmeliler bence veya başka bir yere ben onların bizim ülkemizde olmalarını istemiyorum. çünkü bizim halkımıza yapılması gereken yardım onlara yapılıyor .bizim de halkımız da bir sürü muhtaç insanlar var bir de onlar yardımdan faydalanıyorlar. hastanede bile artık türklerden daha çok suriyeliler var. ve kalacak yerleri ve geçim sıkıntıları olmalarına rağmen habire hala çocuk doğruyorlar. demek ki gerçekten çok zor durumda değiller. savaştan çıkan ve zor şartlar altında olan insanlar bir de çocuk yapmak gibi bir bilinçsizlik içerisinde olmazlar diye düşünüyorum. ama bunlar habire çocuk yapıyorlar ve nüfus olarak oldukça artık çoğalmaya başladılar. yakında türklerden fazla olurlarsa ben hiç şaşırmayacağım. ve ileride türkleri belki vatanlarından bile edecekler. ben istemiyorum artık bunların bizim ülkemizde kalmalarını ve bunlara kesinlikle acımıyorum. çünkü gerçekten mağdur olan insanlar bunlar gibi olmaz. hazır ki çocuklarına bakamıyor lar sokakta dilendiriyorlar ama durmadan çocuk yapıyorlar. bizim askerimiz yılbaşında suriye'de savaşırken onlar istanbul caddesi'nde yılbaşı kutluyorlar. bu ne kadar adil. madem savaştan kaçtılar bence suriyeli erkeklerinde türk ordusuna katılarak suriye'de türk askeri ile birlikte mücadele vermeliler. çünkü bizim gençlerimiz ,mehmetçiklerimiz suriye'de onların vermesi gereken mücadeleyi verirken onlar burada keyiflerince yaşayıp bir de durmadan zevklerinin peşine düşerek çocuk yapıyorlar. eğer ki aynı durumda biz olsaydık onlar bizi ülkelerine almaz ve bize ekmek bile vermezlerdi bence. acıyıp evine alan insanların eşlerinin koyunlarına giriyorlar. bunlar tam bir hain bence. ben de o yüzden bunları ülkemizde istemiyorum de bunların ülkemizden bir an önce gitmesi taraftarıyım. çünkü bunlar kendi evlatlarına bile acımayan insanlar. evlatlarına soğuk havada ince tişörtlerle dilendiren ve çocuklarının üzerinden para kazanmaya çalışacak kadar hainler. bu hainler bir an önce kendi memleketlerine veya kendilerine verilen bir yere bence dönmeliler.

0

ülkenin o kadar cok sorunu varken bir sorunda onların getşresi dusundurucu. yardım edelim tabikide ama bunun bir sınırı olması gerek. ucsuz bucaksız bir yardım kendi halkınıda rahatsız eder. içlerinde iy insanlar oldugu kadar malesef kötu ınsalarda var bunlar ulkenın huzurnu ve rahatını bozmaktadır.

0

artık ülkelerinde şekillenmeler oldu artık ülkelerine dönmeleri lazım

1

bu ülkemizde çok sık sorulan sorulardan birisi olması yanında çoğu kişiyi rahatsız da eden bir durumdur.
eğer bu kişiler ülkemize bir fayda sağlıyorlarsa gayet iyi bir şekilde yaşamaya devam edebiliriz bu insanlarla.
ama bazıları suçlar işleyerek diğer insanları da lekeliyorlar.
ayrıca bazıları işte çalışmak yerine sokakta takılarak insanlara laf atıyor ve bazı insanları sözlü taciz ediyorlar.
düzgün çalışarak kazanç sağlayan ve gayet iyi insanlar da var ancak herhalde biz daha böylelerini göremedik.
ülkeleri savaştan kurtulduğu halde hala daha durmak istemeleri ya ülkemizi sevmelerinden veya daha fazla savaş yüzü görmek istememelerinden olabilir.
bence kendi ülkelerine gitmeleri herkes için daha iyi olacaktır.

0

suriyeli'nin cahili, hainleri bizim ülkede.bu kadar ekonomik kriz var iken birde onlara bakıyoruz.bence yeter artık ülkelerine dönseler iyi olur.bazı illerimizde bizden daha fazla nüfusa sahiplermiş.

0

geldikleri gibi gidecekler. araplara kaptıracak bir karış toprağımız yok

0

ülkemize gelmelerine kesinlikle karşı değilim çünkü müslüman kardeşlerimiz ama karşı olduğum tek bir şey var ülkemizde çalışmadan geçinmeye çalışmaları ayrıca askere gitmemeleri kendi ülkelerinde savaş mamaları yani böyle bir dünya yok ya benim askerim kalkıp gidip suriye'de savaşıyor suriyeliler benim ülkemde yan gelip yatıyorlar böyle bir şey olamaz ama ne yazık ki ülkemizde böyle bir şey oluyor bu da baştaki d&r sövülecek büyük bir sebep bence.