0

bu insanlar yüzünden yani suriyeliler işsizlik oranı o kadar arttı ki artık kendi vatandaşlarımız dışarıda her yola başvurmaya başladı suriyeliler kendileri işyeri açarak kendi insanlarını almaya başladı ayrıca tabii ki açtıkları iş yerlerinde kendileri vergiden muaf bir durumda bu da hem ülkemiz ekonomisi için hem de kendi vatandaşımız için sıkıntı yaratan bir durum olmaktadır kendi ülkelerini savunamayacak kadar aciz bir toplumlar ben de buna ülkem de ki bir vatandaş olarak üzülüyorum hem de karşıyım bir an önce ülkemizi terk edip gitsinler kendi ülkelerini korumaya bakıp kendi işyerlerini açsınlar.

0

ben suriyelilerin bu ülkede iş yeri açmasını, çalışması geç nefes bile almalarına tahammül edemiyorum çünkü bizim insanımız bu toprakların öz evladı ve savaştan kaçmış bir millet, güzelim insanların ekmeğine kan doğrayamaz, bu ülkede çok ucuz fiyatlarla çalışarak. sitemim eleştirilerim insan dışı diyebilirsiniz saygı duyarım sizin görüşünüze ama savaş bitmiş daha bunlar niye burda duruyor?. suriyeliler kadar kimseden nefret etmiyorum acımıyorum da, benim vatandaşım türkiye cumhuriyeti'nin atalarının şehitlerin gazilerin bu ülke adına her branşta hız verenlerin torunu soyu sopu ve onlar kim oluyor!. işsizlik tavan yaptı onlar yüzünden, yazık günah ya.askerim mehmetçiğim sınırda afrinde onlar için operasyonlarda bulundu canı pahasına, onlar ne yaptı oturduğu yerleri birbirine kattı hırsızlık yapıyolar bacılarımıza çocuklarımıza cinsel taciz tecavüze yeltenmeleri bile midemi bulandırıyor.tecavüze tacize uğrayanlar için sınırdışı edin ya şunları, oturduğum semtte bunlar yüzünden rahat değilim hiç ve artık onlar da gitsinler gerçek topraklarına.

0

ülkemizde vatandaşımız kendi işini kuramıyor dışarıdan sığınmacı olarak gelen birisi rahatça iş yeri açabiliyor vergilerden indirim alabiliyor geçmişten günümüze devletimiz her zaman kendi vatandaşını sevmiştir yerseniz

0

artık 1 kere bu ülkeye yerleştiler gider mi ? bence hayır düzenlerini kurdular sağlıktan ulaşımdan okuldan bütün sosyal haklardan yararlanıyorlar bizler mülteciyiz onlar devletin halkı devletin insanı artık bizler iş bulamazken onlar iş buluyorlar aldıkları ekstra aylıkla masrafsız yararlandıkları koşullarda cabası birde üstüne üstlük iş yeri açacak parayı buluyorlar benim emekçim gecinemezken onlar günlük gülistanlik hayat yaşıyorlar sizlere soruyorum biz mi mülteciyiz yoksa onlar mı ? makarna kömür uğruna özgürlüğünü satanların bulunduğu bir ülkede yaşıyoruz bu durum zaten içler acısı iken birde bunlar geldi ekonomi konusunda bizleri iyice zora soktular bu düzen böyle gitmemeli biran önce düzeltilmesi gereken konuların ilki budur yoksa bizler artık birbirimizi yicez

0

ben bazen şöyle dışarıya çıktığımda türklere hastlret kaldım . ben dışarda türk goremiyorum. izmir'de sanki türkler yok gitmis. adamlar kalmış dükkan açmış bir de dik dik bakıyor. anlican sanki burası türkiye değil. suriye olmuş yani biz bence buraya türkiye demiyelim. türk den çok suriyeli dolu her yer o rte yapti. halk ona oy veriyor işte halk farkında değil suriyelilerin yüzünden bu türk halkı aç kalıyor iş bulamıyor. adamlar ben seni cslistircagima suriyeli calistirirm az veririm diyor . ama artık suriyeliler uyanmış onlarda az parayı kabul etmiyorlar.

0

türkiye'de yaşıyorum türklerden çok suriyeli görüyorum

0

suriyelilerin kendi is yerlerini acmasi bence ulkemizden gitmiyecekleri anlamina geliyor.