0

yönetmen oyuncular ve içerik planlamasına göre nadiren de olsa baarılı olabilenler oluyor tabii ki ama genel olarak hiç bir dizi veya film kitabın tadının veremiyor insaın kendi hayal dünyasında ayal ederek okudukları başkalarının hayalleri altında canlanınca insan her zaman için biraz hayal kırıklığına uğruyor ne yazık ki. ama genel olaak bir yorum yapmam gerekirse ben kendi adıma uyarlama olan dizilerin suyunu çıkarmadığmız sürece uyarlma olan filmlerden daha başarılı oldğunu düşünyorum çünkü filmler 2 saate sığdırmaya çalıştğında onlarca sayfayı işler çok yüzeysel bir hale gelebiliyor ve macerayı oldukça kısır bir sürece sokabiliyor. diiler bu konuda nitekim dah iyi fakat dizilerde kitabın çok iiçnden çıkıp kendileri bir şeyler üretmeye başlayınca da olaylar çok sapıyor ve bu durum da hiç hoş olmuyor. tadında bırakıldığı sürece dizileri izlemek daha keyifli oluyor ama kendim adıma.

0

bu zamana kadar kitaptan dizi veya film yapıldığı zaman hiç aynı yazılanları yansıtmıyorlar. bundan dolayı ilk kitabını oluyorum ki filmini izleyeceğimde kitapta bu yok, şu yok diyeyim diye, yani eleştirmek adına filmini veya dizisini izliyorum. değiştirmelerin tek sebebi milleti o dizide veya filmde tutup reyting kazanmaktır.

0

çoğunu başarılı bulmuyorum. kitabı okumayan biri için başarılı gibi gelebilir tabii. en son fi-çi'yi izledim ve gerçekten kitapla uzaktan yakından alakalı olmamaya başladı. saçma sapan bir hale geldi. ve kitapları o kadar güzel ki, azra kohen o kadar güzel şeyler anlatmıştı ki dizi de neredeyse hiçbiri yoktu. neyse ki azra kohen de bunu görüp müdahale etti de bitirdiler. neyse gerçekten harry potter ve yüzüklerin efendisinin kitaplarını da okumuş ve çok sevmiş biri olarak filmlerini inanılmaz başarılı bulduğumu söyleyebilirim. bir tek bunlardır herhalde. türkler de fazla drama ve entrika ekliyorlar o yüzden beğenemiyorum.

0

ben başarılı buluyorum aşk-ı memnu güzel uyarlanmıştı.

0

hepsi olmasa bile bazışarı gerçekten başarışı oluyor yani benim çok sevdiklerim de oldu hiç sevmediklerim de oldu

0

film ve dizisine göre değişiyor. kimisi kitabı taşımıyor, farklı senaryolar kuruyor. o yüzden değişir diyebiliyorum

0

kitap uyarlamaları genelde başarısız olur. çünkü kitabın havasını tam olarak yansıtamaz. nadir olarak başarılıolan uyarlamalar da vardır.

0

çok nadir olsada evet bazıları güzel izlenir

0

evet genellikle kitaplardan uyarlanan dizileri izlediğimde diğer dizilere oranla daha başarılı ve güzel buluyorum. daha kaliteli ve güzel oluyor kitaptan uyarlanan diziler. en azından başları güzel başlayıp sonu kötü gitmiyor. başı da kaliteli oluyor sonu da kaliteli oluyor.

1

onun filmini izlemek le kitabi okuma çok farkli şeyler kitap i okurken o macerayi kendiniz yaşiyor gibi olabilir hayal kurabilirsiniz ama film düzdür uyarlamadir fazla zevk alamazsiniz kitap gibi hem oturup tv izlemek yerine direk kitabi okuyabilirsiniz günümüz dizi ve filmlerinide kitaba dökerek kitap okuma sayisi ülkemizde arttirilabilir

0

kitaptaki bir bölümü ile film yapanlara sinir oluyorum. çünkü her zaman reyting uğruna kitap dışına çıkılıyor.