0

kuraklığın insan üzerindeki zararları saymakla bitmez bana göre. uzun bir süre yağmurların yağmaması ve yağmurun oluşmaması ile gelen kuraklık. birçok canlılar için tehdit unsurudur. sulak yerlerde suların çekilmesiyle, canlılar için de çok kötü bir durum. sulak alanda yaşayan canlılar da zamanla telef olur ve hayatlarını kaybeder. bu da ekosistemin bozulmasına yol açar. daha sonra bu azalan su kaynakları ile susuzluk mücadelesi başlar , insanlar için. küresel ısınma alır başını gider. topraklar kuraklık gösterdiği için canlılık uzun sürmez. yeşillik alanlar , yağış görmedikleri için kurak ve kuru bir toprak haline gelir. yani su olmadan hayat yoktur. şuan ki afrika kıtası'nı örnek alalım. sömürge altında olduğu için bir zamanlar, kuraklık ve açlık çok baş göstermişti. oradaki insanlar açlık ve susuzluktan kırılıyorlar.
neden ? çünkü ekili alanlar kuraklık gösterdiği için. ürünler , mahsuller kuru toprakta yetişmediği için. bu nedenle suların azaldığı için hayvanlar ve bitkilerin sayısında inanılmaz bir azalış görülür.
insanlar birbirlerine düşerler. daha sonra besinler azaldığı için bünye zayıf düşer ve bağışıklık sistemi de düşeceği için hastalıklar baş gösterir.
daha doğrusu insanlar bir deri bir kemik kalmaya doğru gider.
çok kötü bir durum ama küresel ısınmayı göreceğiz gibi geliyor bana. çok uzak değildir. o zaman insanlar su kaynaklarının değerini o kadar iyi anlayacak ki iş işten geçecek. herkes suyu çok gereksiz , israf ediyor. sanıyorlar ki hiç tükenmeyecek bu kaynaklar. ama çok yanılıyorlar.
bunu insanlık olarak umarım erken farkına varmış oluruz.

0

kuraklığın sebepleri yağmur yağmaması ve susuz kalınması iğdır kuraklık olduğu zaman bitkiler toprakta yetişmez büyümezler içecek su dahi bulamayız çünkü denizlerdeki su tuzlu su dur bizim içtiğimiz su ise tatlı sudur yani deniz suyu içmeye imkanımız maalesef ki yok bu yüzden kuraklık kıtlık getirir.

0

kuraklık yağışların azalması veya tamamen kaybolmasına kaynaklı olarak su kaynaklarının tükenmesi sonucu ortaya çıkar. su kaynaklarının azalması sonucu içme suyu ve temizlik için su bulmak zorlaşır ve çeşitli hastalıklar baş gösterebilir. yeterli temizliğin sağlanamaması bu hastalıkların yayılıp ölümcül hale gelmesine sebep olabilir. sadece insanlar için değil bitki ve hayvanlar için de tehlike oluşturur. yeterli suyun olmaması bitkilerin azalmasına ve bunlarla beslenen, bitki ve ağaçlar arasında barınan hayvanların zamanla azalıp yok olmasına sebep olur. suyun yetersizliği toprağın çoraklaşmasına da sebep olur. yeterli besin üretimi yapılamaz. hayvan ve bitkilerin azalması insanların besin ihtiyacını karşılayamaması demektir. yetersiz beslenen insanlar arasında sağlık problemleri ortaya çıkar. bunun sonucunda salgın hastalıklar ortaya çıkabilir.
sonuç olarak kuraklık bitkileri, hayvanları ve insanları kötü şekilde etkileyen bir doğa olayıdır. ve sonuçları oldukça ağır olacaktır.