0

tırnak yemek psikolojik bir rahatsızlıktır. böyle davranışlar insanın bi kötü stresli ve kırgın üzgün olduğunu belirten özelliklerdir.

0

evet tırnak yemenin psikolojik bir rahatsızlık olduğu söylenir. bende öyle olduğunu düşünüyorum ancak her tırnak yiyen de psikolojik rahatsız olmuyor yani tırnak yemek alışkanlık içeren bir durum aslında başkalarından gördüğünüz zaman da tırnak yeme alışkanlığına sahip oluyorsunuz. ve zamanla bu sizde bir alışkanlık haline geliyor boş kaldığınız zaman devamlı tırnak yemeye başladıkça bırakmakta çok zor oluyor. bende uzun yıllar boyunca tırnak yemiştim. doktorlar özellikle stresten kaynaklandığını veya çeşitli psikolojik speunalrdna kaynaklandığını söylüyorlar. bırakmak için bende senelerce uğraştım ancka büyüdüğüm zaman 23.24 yaşlarında bırakmaya başladım. boş kalmamak çok önemli boş kaldığınız zaman kemirme yeme ihtiyacı duyuyorsunuz bu yüzden de bir işle meşgul olmak gerekiyor. ben tatile gittiğim zaman hiç eve girmediğim için o dönemde bırakmaya karar vermiştim çünkü insanın tırnak yemeye fırsatı bile olmuyor benimde öyle olmuştu ve ayrıca dışarıda da eller pis olduğu için elimi ağzıma götürmekten imtina ediyorduk buna dikkat ediyordum bu beni rahatsız etmeye başladı görünüşü olsun vs. oldun çirkin bir görüntüye sebep oluyordu daha önce çok oje vs. kullandım ama bir faydası olmamıştı ne zaman boşlutan çıktım bu bana iyi geldi ve bırakmam için fayda sağladı. yani birşeyler ile uğraşmak gerekiyor bundan kurtulmak için. evet tırnak yemek hep psikolojik sebeplerden dolayı hemde bir takım alışkanlıklardan dolayı devam eden bşr davranış.

1

evet kesinlikle tırnak yeme psikolojik bir rahatsızlıktır. insanlar çok fazla stres ve sıkıntı altına girdikleri zaman tırnak yeme, saçlarla oynama, saçları kopartma, dudak kemirme vesaire gibi farkında olmadan bir çok değişik tepkiler verebilmektedir. onların altında da kesinlikle psikolojik sıkıntılar yattığı için tırnak yeme de psikolojik bir rahatsızlıktır. ancak kesinlikle psikolojik bir destek alarak ortadan kaldırılması gereken bir problemdir.sürekli olarak tırnak yiyen kişilerde ilerleyen dönemlerde daha ciddi sağlık problemleri ortaya çıkmaktadır.benim bir arkadaşım sürekli tırnak yediği için doktora gittiğinde eğer bu şekilde tırnaklarını yemeye devam ederse direkt olarak fazla uzun yaşamayacağını duyduktan sonra bu alışkanlığından vazgeçmek için elinden geleni yapmıştı.bilemiyorum belki doktorun abartmasıdır ama benim de yapmış olduğum araştırmalara göre gerçekten özellikle midede kalıcı hasarlar bırakabileceğini gördüm. o yüzden bu alışkanlığın temelinde yatan psikolojik sorunlar uzman bir psikolog tarafından tespit edilmeli ve psikolojik destek alarak bu sorunları ortadan kaldırmaya yönelik tedaviler uygulanmalıdır.

0

tırnak yeme probleminin temelinde psikolojik nedenler yatar.hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülen bir hastalıktır.genel sebepleri stres, kaygı bozukluğu , dikkat eksikliği , yalnızlık korkusu , hayal kırıklığı vb sebepler gelir.psikolojik kökenli olduğundan durumun ciddiyetine göre bir psikoloğa veya psikiyatriste danışılmalıdır.