0

ben şahsen tırnaklarım için özel bir bakım uygulama yorum tırnaklarınız temiz olduğu sürece elleriniz kremleri ve yumuşacık tutulduğu sürece ekstra bir bakıma ihtiyacımız olduğunu da düşünmüyorum anikür müşkülmüş onlar saçma sapan işler para tuzağı ayrıca french yaptırmak nedir ya abdest alan kadın nasıl tırnağında oje tutabilir ben bunu anlayamıyorum.

0

tırnak bakımı oldukça önemli bir şeydir el tirnaklari yarım ay şeklinde kesilip torpilenip yıkanıp kurulanip nemlendirilmeli ayak bakımı da oldukça önemli dir ayaklar da düz bir şekilde kesilip aynı şekilde torpulenmeli yikanip kurulanip nemlendirilmeli dir.

0

el tırnakları ay seklinde kesilmeli torpulenmeli kestikten sonra yikanip kurulanip nemlendirilmeli ayak tırnakları duz bi sekilde kesilmeli yine ayni sekilde torpilenip yıkanıp nemlendirilmeli.

0

el tırnakları düz kesilmeli manikür yaptırmalı iki günde bir törpüsü yapılmalı nemlendirici sürülmeli

0

haftada 1 kez el tırnaklarımızı kesmeliyiz.ayak tırnaklarımızı ise 2 haftada bir olmak üzere bu kesimleri aksatmamalıyız.el tırnakları kesilirken oval syak tırnakları kesilşrken düz bir şekilde kesilmelidir.tırnakları çok dipten kesmemeye dikkat etmeliyiz.

0

çok kolay.ona uydurma bir hikayeyle tırnak yemesini engelleyebilirsiniz.kafanızdan bir hikaye tasarlayın bir çocuk varmış tırnakları yemiş böyle böyle olmuş gibi,o inanacaktır ve bir daha yapmıycaktır.

0

tırnak bakımı oldukça önemli bir konudur. gün içerisinde ellerimizi çok kullandığımız için bazı konularda sıkıntı yaratabilir. özellikle baktığımız zaman tırnak bakımlarında bayanların çoğu tırnaklarını çok uzun tutuyorlar ve bunun için oldukça bakmaları gerektiğini söyleyebiliriz. özellikle tırnakların uzun olduğu zamanlarda tırnak aralarına mikropların toplanabileceği bir yer olarak görüyorum. o yüzden gün içerisinde oldukça ellerimizi sık sık sabun olmamız gerekir.

0

yarın tırnak bakımı bence çok önemli bir şey. sonuçta elimizin güzelliği tırnaklarımız dan belli olur. gerçi ben tırnaklarımı fazla uzatan biri değilim. her seferinde tırnaklarımı bakın falan yapacağım da tırnak bakım kremi var şu an aklımda değil ismi ben de yurtdışından getirmiştim. gerçekten de çok iyi geliyor mesela tırnak etlerini falan yumuşatıyor, gayet de memnunum kullanırken evde olsaydım şu an adını verirdim ama izmir'e geldim. adını şu an bilmiyorum tam olarak ellerinizi ılık suyla yıkamamız lazım diye düşünüyorum. çünkü soğuk su ellerimizi çatlatmış oluyor ve tırnaklarımızı da kırılıyor. genellikle ben tırnak bakımını evde yapmayacağım zaman kuaföre giderim.. arkadaşım var zaten para falan almaz. her zaman tırnak bakımını da o yapar bence en güzel tırnak bakımı için kuaföre gitmek gerekir diye düşünüyorum.

1

tırnak bakımına başlamadan önce öncelikle ellerimizi içerisine nemlendirici maddeler katılmış ılık su içerisinde yumuşaması için bekletiyoruz. ardından tırnaklar yumuşadıktan sonra ince bir makas yardımıyla ya da özel aparatlar ile tırnak kenarlarında ve diplerinde bulunan ölü derileri temizliyoruz. ardından tırnaklara törpü yardımıyla törpüleyerek düzgün bir şekil veriyoruz. törpüleme işlemi de bittikten sonra yoğun nemlendiriciler ile tırnakları nemlendiriyoruz ve son olarak tırnakları güçlendirecek içerikte olan özel tırnak cilasını tırnaklara sürüyoruz. eğer tırnaklarınız güçsüzleşmiş ve sararmış ise limon suyu ile tırnaklarınızı olabilirsiniz ayrıca sararan tırnaklara hafif su ile seyreltilmiş karbonat ile ovalayarak sararmalarını azaltabilirsiniz. bu işlemleri yaptıktan sonra ellerinizi güzelce yıkayıp kremle nemlendirmelisiniz. ayrıca sağlıklı tırnaklar istiyorsanız tırnaklarınızın hava almasını sağlamalısınız bu yüzden de tırnaklarınızı sürekli olarak ojelemekten kaçının. sürekli olarak oje ile kaplı olan tırnaklar hava alamadığı için bir süre sonra sağlıksız bir duruma gelecek ve güçsüzleşecektir. bunun için mutlaka ojelerini çıkardıktan sonra en azından birkaç gün ojesiz bir şekilde gezmelisiniz. tekrardan oje sürene kadar da muhakkak tırnak bakımınızı yapmalı ve tırnaklarınızı bolca nemlendirmelisiniz.

0

tırnak bakımı önemli bir konudur hiç şüphe yok ki. gün içinde ellerimizi bir çok alanda kullanıyoruz ve bu ister istemez tırnaklar da bir yıpranmaya yol açıyor. bunun sonucunda da yıpranmalardan kaynaklı bir çok sorun olabilir örneğin; kırılma, nasır, mantar gibi. tırnak bakımı yaparken veya bunu rutin haline getirdiğimiz de en önemli araçlardan biri hiç şüphe yok ki törpüdür. törpünün metal değil de cam veya kağıttan olması sağlık açısından daha yararlı olabilir, buna dikkat ediniz. çünkü metal törpüler tırnak da çatlak veya kırığa yol açabilir ve kötü bir görünüme neden olabilir. tırnakları törpülerken özellikle bayanlar ojelerini çıkarmamalılar çünkü törpüleme işlemi ince ve kırılgan tırnak yapısına sahip olan insanlar için daha zarar verici olabilir. bayanların tırnağın da oje olması koruyucu bir katman görevi görüyor törpü esnasında ve törpü yaparken törpüyü tırnağımız da ileri geri hareket ettirmemeliyiz tek yöne doğru törpülemek doğru olanıdır buda tırnağımıza verdiğimiz hasarı son derece minimum seviyelere indirir ve daha faydalı olur. bir çok insan tırnağına bakım yapmadan evvel suyun içinde birkaç şey karıştırıp suda bekletiyor, ama sanılanın aksine bu metot yanlıştır çünkü tırnaklar suyun içerisin de bekledikçe tırnaklar yumuşar ve kat kat ayrılır. bu da yaptığınız törpünün size yararı olmasını değil zararı olmasını sağlar. törpülemeyi bitirdikten sonra, bayanların tırnakların da ki ojeyi silmeleri gerekmektedir. burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise oje temizleyicisinin içerisin de aseton olmamalıdır. çünkü aseton tırnaklar da kuramaya yol açar. tırnak temizleyicisi kullandıktan sonra tırnaklarımız da kalmaması için ellerimizi bir fırça yardımı ile yıkamamız gerekmektedir. bu işlemi yaptıktan sonra ellerimizi nemlendirmeliyiz. nemlendirici elimizdeyken 15 ila 30 dk arasında parmaklarımızı veya tırnaklarımızı ovarak masaj yapmalıyız. eğer zamanımız varsa bakım karışımını ellerimize sürüp eldiven geçirip uzun süre bekletebiliriz buda tırnaklarımızın güçlenmesini ve daha bakımlı görünmesini sağlar.eğer bayanlar oje sürecekse önce güçlendirici ojelerden bir katman sürmelidir. bu işlemi gerçekleştirdikten sonra üzerine ojelerini sürmelidirler ama ojeyi tırnakta birkaç günden fazla bekletmemelidirler. bu bekletme sonucunda tırnaklarınız da tekrardan kırılmalar ve hatta sararmalar meydana gelebilir. mümkünse ojeyi çıkardıktan sonra bakımınızı tekrar edip oje kullanmaya devam edebilirsiniz.