0

yani aslında sigaranın tabii ki de zararları vardır. mesela akciğerimizi yani organlarımıza mesela kısırlaştırıldığını söylüyorlar ondan sonra erken yaşlanmaya neden oluyormuş yani bildiğim kadarıyla sigaranın bu gibi şeylere zararları var. tabii en büyük düşman da akciğere zarar vermesi normalde zararlı olmasına rağmen gene de içiyoruz yapacak bir şey yok keşke içmesek iyi olur ama maalesef öyle olmuyor.

0

sigaranın o kadar çok zararı vardır ki . öncelikle sigara cildimize zarar verir ve cildimizin solgun bir görünüm almasını sağlar . ciğerlerimize zarar verir nefes darlığına yol açar hatta astım hastalığına kadar bir çok hastalığa sebep olabilir . sigara kanser riski taşır ayrıca erken ölüm denilen içtikçe ömrümüzü kısaltmaya sebep olan zehirli bir tütün maddesidir . ağız kuruluğuna yol açar . tat alma duyumuzu azaltır . dişlerinizin sararmasına neden olur. yokuş yukarı çıkarken nefes nefes kalmamızı sağlar. boğaz ağrısı diş ağrısı yapabilir . ayrıca ağızda oluşan aftlar yani yaralar da sigaradan
kaynaklanabilir. sigara bağımlılık yapar. vücudumuz da nikotin isteği ihtiyacını karşılar ve devamlı içmek zorunda hissedebiliriz . sigara ölümcüldür .

0

sigaranın hem maddi hem de manevi zararları vardır. sigaranın manevi zararları arasında organların gördüğü hasar, kanser ve diğer hastalıklara yakalanma riski, bağışıklık sisteminin kırılması örneklerdir. fiziki zararlarında, ciltte leke, akne, nefeste koku, üzerimize sinen koku, dişlerde ve deride sararma diyebiliriz. maddi zararları ise kendimizden bile daha çok önemsediğimiz zarardır. bir sigara günümüzde yaklaşık 10 tl ediyor. ciddi bir sigara kullanıcısı günde bir paket içse ayda zaten 300 tl eder. dile kolay tüm bunların hepsi biliyorum ama bunların hepsini de kullanan bir insan olarak söylüyorum. keşke bırakabilsem diyorum kendime. zararlarını bile araştırma kardeşim dokunmuyorsan bu merete, adını bile anma derim.