0

genelde çoğu öğrenci doktorluk hayali ile ders çalışır. bende de bu istek oluşmuştu doktor olmak tüp fakultesini kazanmak istiyordum ancak olmadı .

0

keşke doktor olsam diye düşünmedim çünkü doktor olmanın zorluklarını ve çalışmalarının zorluklarını görünce bundan kaçındım. kolay bir meslek değil ameliyata girmek insanların sorumluluklarını almak ya da insanları kesici aletler ile tedavi etmek ne bileyim ben bunu bir insan üzerinde yapamazdım sanırım bu sebepten dolayı doktorluk kutsal bir meslek bir de yanılmamanız dikkat etmeniz herşey kafanızda bilmeniz gerekiyor. ben mümkün değil hafızam da tutamadım sanırım. doktorlara bu yüzden farklı gözle bakarım çünkü zor mesleği icre ediyorlar. ben doktor olmayı bu sebeplerden ötürü izlemedim.

0

keşke olarak değil de, hayal olarak olur bazen.

0

bu temenniyi yardıma ihtiyacı olduğunu gördüğüm ama onlar için elimden bir şey gelemediğini gördüğüm anlarda söylemiş olabilirim. yoksa hayatımdaki meslek anlamında değil. hayat kurtarma anlamında [ doktor olmaya da gerek yok ilk yardım da öğrenilebilir tabii ki ] özellikle acil yardım ihtiyacında aramızda doktor var mı denilen anlarda söylenilebilecek bir cümledir. her vicdan sahibi insan sanırım bunu söyler.

0

doktor degilim keske demeye gerek yok . onumuze bakalım

1

hiç olmadı. empatisi kuvvetli biri olarak acı görmeye pek dayanamıyorum. hastane havası enerjime pek iyi gelmez .bu yüzden doktorluğu hiç düşünmedim ve bu konuda hiçbir keşkem olmadı.

yaptıkları meslek gerçekten çok kutsal ve meşakkatli. bir laf vardır ya "allah ne başımızdan eksik etsin ne de muhtaç etsin" diye aynen öyle.

mesleğini layıkıyla yapanlara saygım sonsuz.

0

asla hiç olmadı. benim yapacağım bir meslek değil. ne sabrım ne de midem kaldırır.

0

evet oldu eczacı teknisyeniyim onlara reçete düzelttirirken çok düşünüyordum

0

evet dediğim zamanlar oldu sonra vazgeçtim

0

yok ben yapamam. çok çok zor iş.

0

tabiki oldu ama tıp kazanmak çok zor.