0

aslında bir çok seçenek mevcut ama öncelikle bunları yaparsanız can sıkıntısının geçeceğine inanmalısınız biraz psikolojik yani bence. mesela kitap okuyabilirsiniz ama okuduğunuz kitabın can sıkıntınızı geçireceğine inanmalısınız yoksa o da sizin canınızı sıkacaktır. keyifli filmler izleyebilirsiniz dışarı çıkıp arkadaşlarınızla görüşüp keyifli sohbetler edebilirsiniz internette oyun oynayabilir sosyal medyada gezebilirsiniz ve daha bir sürü şey. tabii asıl önemli olan da can sıkıntınız olduğu anda asıl hoşunuza giden ve size keyif veren şeyleri yapmaktır. onu da kendini keşfetmiş her insan bilir zaten...

0

can sıkıntısına en iyi bir şeylerle meşgul olmak iyi gelir. eğer sıkılan biri iseniz kendinize bir hobi veya başka türlü bir şeyler edinerek can sıkıntınızı giderebilirsiniz. mesela bir puzzle tamamlayabilirsiniz. ya da kendinizi el uğraşları ne vererek sıkılmanızı hafifletebilirsiniz. ya da biraz dışarıya çıkarak gezebilir veya başka türlü eğlence yerlerine giderek sıkıntınızı atabilirsiniz. onun dışında gerçekten evde boş boş oturmak insanı oldukça yoruyor ve canının çok sıkılmasına neden oluyor. mesela en azından ayda bir veya iki kez sinemaya gitmek yine bayağı güzel vakit geçirmemize neden olur.

0

can sıkıntınızı dışarı da yürüyüş yaparak bulunduğunu ortamdan biraz uzaklaşarak yalnız kalarak veya sosyal bir çevreye girip arkadaşlarınızla eğlenerek sohpet ederek gönderebilirsiniz . bunun güzel bir film veya yabancı dizi izleyerek de can sıkıntınızı gidermiş olursunuz . yine kitap okuyarak okuduğunuz romanda ki hikayeye kendinizi kaptırarak hayel gücünüzü ortaya koyarak da bunu yapabilir böylece can sıkıntınızı unutabilirsiniz . temizlik yaparakta vakit çabuk geçiyor . aklınızda olsun.