0

yakacak hazırlanır. salça yapılır domates biber kurutulur. turşülar yapılır gibi .

0

sağlığa dikkat edilmesi lazım düzenli yaşam önemli hayırlısı diyelim

0

kışa turşu yapılır yazlık sebze lerden derindondurucuya konur konserveler yapılır yaz mevsiminde ki meyvelerden reçel yapılır .

0

kış içinyapilacak birçok hazirlık vardır bunlar;özellikle kışın ısınma sorunu oldugu için sobalı evler icin konuşuyorum yakacak hazırlığı yapmak veya dogal gazlı evlerde kombi bakımı yapmak bunun dışında kışlık giyecekleri hazırlamak kışlık yiyecek konserve vs. hairlamak

0

kişlik menemen konserveleri yapilir.
fasulye. dolaba konur kombi petekler temizlenir kalin kisliklar cikartilir.

0

yazlıklar bir tarafa konulup kışlık giysiler dolapta yer alır. yakacak alınır. kömür , prina , odun vb... sobalar kurulur. halılar serilir.

0

kis icin once kislik yiyeceklerimizi hazirlariz bunlar nedir biber patlican kurutmasi tarhanamizi yapariz eksimizi yapariz bulgurumuzu kaynatiriz salcamizi hazirlariz sonra kislik odun komurumuzu aliriz sobamizi kurariz evimiz dogalgazli degilse kis temizligi yapilir halilar serilir vesayre vesayre

1

kömür posetlere doldurulur odunlar kırılır konserveler hazirlanir

0

hazirligin en çok zamanını mutfak alanında harcıyoruz. konserveler, salçalar, kurutmalıklar, tarhanalar, erişteler, reçeller vs vs... evin diğer alanlarında ise dolaplarda yazlık kıyafetler kaldırılır, yerlerine kışlık kıyafetler koyulur, nevresim takımları geçişli olarak yerini ilk battaniyeye sonra yorgana bırakır. eğer ev sobalıysa soba kurulur.

0

kış için yaz ayı geldiğinde konserveler kurulmaya başlanır.derin dondurucular ağzına kadar sebzelerle doldurulur, tarhana yapılır,hamur kesilir,turşular yapılır yani bütün kış yenecek yiyeceği yazın yapılır.

0

kışlık için mutfak hazır hale getirilir. kıyafetler hazırlanılır.