0

ben ülkemizde tarima ve çiftçiye yeteri kadar destek verildiğini düşünmüyorum malesef... hatta bugün birçok çiftçi tarım kredileri çekmiş ve ödeyemeyecek durumda. borçları çığ gibi büyümüş. yani çiftçiye kredi desteği sağlanacağına aslında devlet yıllık olarak çiftçilere destek mahiyetinde belirli bir para vermesi gerektiğini düşünüyorum.

1

ülkemizde kesinlikle tarıma yeteri kadar destek yapıldığını düşünmüyorum. maalesef ki haberlerde de sıklıkla izlediğimiz gibi tarım ve hayvancılık ile uğraşan birçok çiftçimiz maalesef ki işlerini bırakmak durumunda kaldılar. devlet tarafından çiftçilere verilen destek oldukça az bir durumda. insanlar çok fazla kere demiyorlar zaten piyasada ürünlerin fazla yüksek olduğuna bakmamak lazım. burada çiftçi'nin suçu yok onlar ellerinden ürünlerine oldukça ucuza çıkartıyorlar ancak ürünler tezgahta yer bulana kadar aşırı derecede zamlanmış oluyor. zaten , çiftçilere verilen teşvikler azken bir de her şeye zam geldiği için işleri gerçekten çok daha zor bir hale geldi.bir de yetmezmiş gibi kendi ülkemizde çeşit çeşit tarım ürünleri rahatlıkla yetiştirebildiğimiz halde çiftçileri desteklemek yerine tutupta dışardan meyve sebze ithal etmek kadar da saçma bir şey yok.bu durum çiftçilerin gelirini daha da düşürüyor. insanlar kendi ülkelerine güvenlerini kaybetmiş durumda resmen. çiftçiler de dahil hiç birimiz önümüzü, geleceğimizi göremiyoruz maalesef.

0

ülkemizde tarıma destek sağlansa tarımın hali böyle olmazdı sanırım.destek yok, ithalat var.eş zamanlı hal baskınları vardı bugün haberlerde.eş zamanlı fetö baskınları gibi.gülünç oluyorlar artık.

0

eskiye göre evet tarıma hayvancılığa bence yeterince destek sağlanıyor.

0

tarıma sonuna kadar destek var. ancak çiftçiler bunu suistimal ediyor. aldıkları destekleri şahsi kullanıp tarlayı , bağı ve bahçeyi boşalmış durumda. farklı projelerle güçlendirme çalışmaları yapılabilir. ülkemiz coğrafi açıdan çok şanslı ve bereketli.