0

ulkemizde ciftciye yeteri kadsr onem verildigini dusunmuyorum. verilmis olsaydi eger bu kadar kan aglamazdi ciftci. her gecen sene bir urun pahalilasir mi? gecen sene 2 liranin ustunu gormeyen ispanak bu sene 5 liradan asagi gormuyor. tarim arazisini isleyen ciftci her gecen yil azaliyor. bu da ister istemez pazar tezgahlsrina yansiyor. eger ciftcilere biraz daha onem verilip, arazisini isler hale getirmesi icin destekler olursa eger daha fazla ekimin yapilacagini hatta urunlerin fiyatlari daha da asagi duser.

1

hiç bir önem verilmiyor. herşey ithal ediliyor, pirinç, nohut, et, patlıcan, salatalık, şeker, buğday, vb. hepsi ithal ediliyor. çiftçiye önem verilse ithal edilmez, biz tarım ülkesiyiz.

0

malesef verilmiyor. çiftçiler ürünlerini iyi fiyata satamıyor bazen kötü hava koşullarından ürünleri kötü oluyor ellerinde kaldığı için emekleri heba oluyor. ki bunun en büyük kanıtı en ufak bir ürünü bile dışarıdan alınıyor dışa para gidiyor yerli malına önem verilmiyor.

0

verilmiyor tabi ki. eskiden hiç verilmiyordu. şimdi biraz daha iyi yani. çiftçilerin tek geliri yetiştirdikleri ürün yani onda da kar etmeyince geriye ne kalıyor ki. çiftçilerin hali çok üzücü kar elde edemedikleri gibi ürünleri de elde kalıyor. bazen bir iklim vuruyor ürünler yerle bir o zaman zarar ediyor. devlet yeteri kadar çiftçiye önem vermiyor bence. oysa ki önem verilmesi gereken bir meslek.