0

değer verilmiyor .herşey engelsiz insanlara göre duzenmiş durumda. yollar,kaldırımlar, rampası olmayan merdivenli yapılar. sadece engeller için için çocuklu anneler içinde önemli bunlar. keşke her şey tam düzenli yapılsa ve kimse kimseye muhtaç olmadan yaşayabilse.

0

gördüğüm kadarıyla ülkemizde engelli kardeşlerimize yeteri kadar önem verilmiyor ancak yeteri önem verilmesi için çalışmaların yapıldığına inanıyorum.

0

kesinlikle değer verilmiyor bütün arabalar kaldırımlara park ediyor buda engelliler için cidden çok zor oluyor

0

ben verildiğine hiç inanmıyorum. hatta bazıları engellilere şiddet bile gösteriyor. bu nasıl bir zihniyettir.

0

kesinlikle verilmiyor. engelli yolları da ya bi direğe çıkıyor ya bi çukura. daha 2 gün önce yapılan bir kaldırımı gördüm ve üzüldüm. engelli yolu bitiminde 5 cm lik bi çukur var ve çukurun arkasına gelen kaldırım taşları ise normale göre yüksekte. normal bi insanın bile takılmama ihtimali çok düşük. aynı zamanda sandalyeli dostlarımız için yapılan rampalar da gerçekten harika. ya bitimi çukura denk geliyor. ya da aşırı dik yapılıyor. kardeşimin bebek arabasını sürerken çıldırıyordum. araba sürekli rampa bitimlerindeki çukura takılıyordu. bazen rampanın kullanılamayacak şekilde dik yapılmasından dolayı merdivenleri kullanıyordum.

0

bence çok şey gibi buda sadece laftan ibaret evet çok değer veriyormuş gibi görünüyoruz fakat içten içe onları izleyip onları hor gözle bakmaya devam ediyoruz hala onların hayatlarını kolaylaştıracak şeyler yapmıyoruz mesela onların toplumdaki yerini almaları gerektiğini bildiğimiz halde onları topluma kazandırmak için hiçbir şey yapmıyorsun bence bu konu hakkında çok eksiklerimiz var bunların bir an önce gidebilirim

0

engelliye değer verilmiyor. engelli asansöründe engellilerden çok sağlıklılar bulunuyor. engelli park yerlerine engelsizler park ediyor. hiç birine kıymet vermiyoruz

0

ülkemizde engellilere yeteri kadar değer verildiğini düşünmüyorum maalesef. işitme engelli birini gördüğümüz zaman nasıl anlaşacağımızı bilmiyoruz çoğumuz. ya da bir engelli rampasının olduğu kaldırım önlerine burası boşmuş diyerek aracını park edenler mevcut. görme engelliler için yapılmış sarı çizgilerin yetersiz olduğunu düşünüyorum. o sarı çizgilerin bulunduğu yerlerde görme engelli vatandaşlar için akıllı direkler yapılması baya işlerine yarayacak ama. işte gel gelelim kaldırım aşağı yöne doğru dönüyorsa sarı çizgileri de aşağı doğru hemen çeviriveriyorlar. belki görme engelli bir birey oradan aşağı doğru yönelmeyecek de karşıya geçecek. dediğim gibi belli aralıklarla akıllı direkler geliştirilebilir ya da yönlerini bulmaları için özel sesli cihazlar geliştirilebilir. bu konuda tam anlamıyla duyarlı olamadık maalesef.. yeteri kadar değer vermiyoruz maalesef bu duruma. onlar bize değil, biz onlara engel oluyoruz.

0

hayır verilmiyor bazı araçlar var onları insan yerine bile koymuyor karşıdan karşıya geçerken insan durur yol verir fakat vermiyorlar işte otobüslerde yer verilmiyor engelli kişilere en kötüsü de bu zaten.