0

bu soru biraz garip. hayvan hakları savunucularının adından da anlaşılabileceği gibi belirlenmiş bir görevleri var ve isteseler de istemeseler de o görevi yerine getirmek zorundalar. çünkü binlerce sorun ve haberle uğraşmak ve alanında usta kişiler ile neler yapılması gerektiğine karar vermek, bu kararları uygulamak ve eksik görükleri yerlerde müdahale etmek zorunda kalıyorlar. dolayısıyla bu soru bir balığın neden uçmadığını sormak gibi.

0

yani şimdi soru biraz saçma geldi bana. hayvan hakları savunucuları şehitler olduğu zaman ne yapmasını istiyorsunuz onu anlamıyorum ? ülke de şehitlik kavramına kim önem veriyor ki şuan da ? kim şehit haberi gördüğü zaman oturup ya bu adamlar vatan savunuyor, bizi savunuyor diyor ki ? kimsenin aklına gelmiyor bunlar ne yazık ki. ülke de şehitlerin hakkını kim veriyor ki ? hayvan hakları savunucularına gelene kadar siyasilere bakmak lazım. hangi siyasi şehitler hakkında veya şehit haberleri hakkında çıkıp konuşuyor tepki gösteriyor ? bunları sorgulamak gerekiyor. bende hayvan haklarını sonuna kadar savunan bir insanım fakat şehit haberi gördüğüm zaman tepki göstermesini biliyorum. şehitlik kavramı çok yüce çok ulu bir kavramdır. fakat ne yazık ki son 10 yıldır bu kavram anlamını yitirmeye başladı bu ülkede. kimse bunun farkında değil ama 1-2 şehit haberini görünce tınlamayıp habere bakmayan bile var. bunların ne kadar kötü şeyler değil mi buraya yazıldığı zaman ? fakat durum bundan ibaret. ne yazık ki bu ülke de bu kavramın artık bir değeri kalmadı. ateş düştüğü yeri yakıyor sadece. kökümde sarıkamış da donarak şehit düşen de var benim. o kavramın ne olduğunu çok iyi bilirim. fakat hayvan hakları savunucularına gelene kadar burada eleştirilmesi gereken en az 100 tane bölüm var. direkt olarak hayvan hakları savunucularını suçlamak yersiz. keşke soru başlığını şehitlik kavramı neden önemi kaybetmeye başladı? insanlar neden bu konu hakkında avazı çıktığı kadar bağırıp çağırmıyor ? neden sözde meclis de bizleri temsil eden insanlar şehit haberlerinin olduğu gün sağda solda kahkahalarla gülüyor? diye sormak çok daha doğru olurdu. serzeniş bu yönde olursa daha olumlu çözümler bulunabilir, saygılar.

0

yani bu konuda haklısınız. insanlarküçük şeylerden bile haberleri olurken şehirlerden haberi bile olmuyor sonucta onlar bizim için varlar .