0

vücudumuz için sağlıklı yiyecekler ; et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, protein ağırlıklı besinler, sebzeler özellikle de salata ağırlıklı besinler sağlıklı yiyeceklerdir.
vücudumuz için sağlıklı içeçekler ;
özellikle de kahve çeşitleri, vücudu dirençli dinamik ve enerjik tutar. sırasıyla ;
americano
espresso
latte
türk kahvesi
filtre kahve

0

doğal içecek olarak özellikle pekmez önerilir. pekmezin kansızlığı önlediği ve sağlımız açısından iyi bir içecek veya yiyecek olduğu söylenir. bunun yanında et süt yumurta gibi yiyeceklerin faydalı olduğunu biliyoruz. süt kemik ve kaslarımızın gelişmesin de yararlıdır. tüketmiş olduğumuz meyvelerin ve sebzelerin önemi vurgulanır. meyveler lifli yiyecekler olduğu için sindirimimizi kolaylaştırır. özellikle baklagiller tüketmemiz ve sulu yiyecekler yememizin kabızlık açısından faydası vardır. ispanak ve mantar türü yiyeceklerin çok faydalı olduğu söylenir. bu tür yiyecekler de sağlımız açısından elverişlidir faydalıdır. meyvenin suyu sıkarak içmemiz yine faydalıdır. özellikle havuç suyu hafızamızı kuvvetlendirir. ayrıca balık tüketmeli ve bol bol ceviz yemeliyiz. bunlar da sağlığımız ve hafızamız açısından doğal besinlerdir.

0

vücudumuz için en gerekli besin sudur yemek yemeden yaşayabiliriz bir süre ancak susuz yaşayabileceğimiz süre daha kısadır su hayattır.