0

ürünlerin orijinallik kodları var orijinallik kodlarından sorgulayarak anlaşılır

0

güvendiğiniz yerlerden güvendiğiniz ürünleri alırsanız zarara girmezsiniz aksi takdirde orjinal olup olmadığını anlamak size kalmışsa bir takım ufak tefek ipuçları varsa da bu iş zordur.

1

taklit ürünü üreticileri genellikle ürünlerinin ambalaj tasarımlarını ihmal ederler. resmi bir parekendeci kendi malının her zaman ambalajı ve tasarımı ile ilgili bir kaç ufak detay koyuyor.
yazı tiplerine göz atmak lazım. lego bir markanın yüzüdür ve önem arz eder.. firmalarda bu legoyu farklı olacak şekilde tasarlarlar.
ayrıca bir site vardı geçmişte denemiştim.. üç kere sorgulama hakkınız oluyordu ürünü..
her markanın, her ürünün bir kodu vardır. ve bu kodlar sorgulanabiliyor bu sitede..

0

insanımız bı ürünün kalitesini fiyatını bakarak anlıyor ama bana göre bu mantık çok saçma fiyatla kalite asla olmaz ne ürünler var çok düşük bütçeli ama kalite bakımından çok iyi, mesela en basitinden iphone hak ettiği paranın çok üstünde bir satış bütçesi var fiyatı çok ama çok abartılı ama ne var marka var hemen alıyor insanımız aaa iphone kaliteli bu algısı olduğu sürece tüketici hep eksik kalicak

0

öncelikle ürünün ne olduğuna göre bakılabilir olmuyorsa ürünlerde kendisine ait olduğunu belli eden qr kodlar var ve bu kodlar ile sayfada onun o markaya ait olduğu bir ek sayfaya gidiyor bazen ya da kodları vardır girersiniz tastik sayfaları vardır oralara bulursanız orjinaldir

0

ürüne göre anlaşılır zaten mesela telefon olarak bir telefonun orijinal olduğunu anlamak için pek bir şey yapmaya gerek yok eğer yenisini alacaksınız teknosa, vatan gibi yerler zaten orijinal garantili ürünler satıyor genelde büyük güvenilir yerleri kullanırsanız orijinal olduğunu anlarsınız mantıken

0

damga olmadi gerekiyor mesela samsung sarj aletinde adaptör üstünde kazılı samsung yazar

0

bence etiketini aldırış etme beni ben 10 senedir tekstilde çalışıyorum yani sadece etiket değişikliği başka hiçbir şey yok en iyi marka da adidas, nike ,mavi lc waikiki, defacto birkaç tane daha var da şu an aklımda değil yani orijinal halkalar bunlar yani diğerleri hiçbir şekilde beş para etmez.

0

anlayamayiz bence. zengin birinin üstünde orijinal olmayan bir şey orijinal durur, fakir olanın üstünde orijinal ürün bile sahte durur.