0

eğitim de her sene sistem değişiyor.her yer imam hatip okullarına dönüşüyor.geçenlerde dünya sıralaması vardı.baktım çoğu asya ve afrika ülkesinin gerisinde kalmışız.yani ilk 50 veya yanlış hatırlamıyorsam belki daha yüksek ülke içinde yoktuk. fen ve bilime önem vermezseniz olacağı budur.öğretmenlerimizin durumları kötü.hem maddi açıdan hem sosyal açıdan.bunları düzeltmeliyiz.

0

türkiye eğitim sisteminin geride kalmasının birçok nedeni vardır. çünkü türkiye'de meslekler insanların ilgi ve alakalarına göre değil de başka faktörlere göre belirleniyor. mesela türkiye'de matematik yapabilen insanlar iyi bölümlere ve iyi mesleklere gelebilmektedir. ama belki o mesleğe ilgi ve alakası yoktur sırf önü açık diye o mesleği tercih etmektedir. ve mesela bizim ülkemizde genellikle biraz matematik yapabiliyorsan tıp alanına ilgin yoksa mesela ya da kan görmeye dayanamıyorsan bile seni ailen baskı veya çevrendekiler baskı yoluyla tıp fakültesi'ne gitmeye zorluyorlar .ya da sen zaten o kadar puan aldığın için oraya gitmek zorunda hissediyorsun kendini. insanlar ben hangi alanda başarılıyım veya ben neyi daha iyi yapabilirim düşüncesi içerisinde olmadan sırf para kazanmak amaçlı meslek tercihlerinde bulundukları için ve eğitim sistemimizde zaten buna olanak tanıdığı için bence türkiye'deki eğitim sistemi başlı başına yanlıştır. mesela matematik yapamayan ama o meslekler için çok uygun olan insanlar sırf matematik yapamadıkları için o mesleğe gidemiyorlar .bu çok yanlış bence insanların gerçekten ilgi ve alakalarına göre testler yapılarak ve becerilerine göre o mesleğe alınmaları gerektiğini düşünüyorum ben.

0

sistemler fazla abartılıyor. dünyanın en iyi sistemini yasal düzenlemeler yapılıp türkiye 'ye getirilse bile bu kadar kötü işe yaramaz öğretmen ile hiç bir sistem işlemez. türkiye yeni bir eğitim sistemi tartışmasına gerek yok. yıllardır tartışılıyor ve yıllardır sadece daha kötüye gidiyor. türkiye'nin ihtiyacı olan şey kaliteli, şerefli, öğrenme ve öğretme arzusuyla yanıp tutuşan öğretmenler. salla başı al maaşı kafasında olan bütün öğretmenleri ihraç edeceksin ya da basit görevlere gönder ne bileyim yap bir şeyler işte. ama genç heyecanlı öğretmenler atanmıyor, sistemin içinde yaşlı sıkılmış eskimiş öğrencileriyle çocuk gibi kavga eden zıtlaşan öğrencilere düşük not vermekle tehdit eden öğrencilerin saygısını not korkusuyla kazanmaya çalışan kişilerle dolu. bunları temizleyelim gerisi çok kolay .

0

öncelikle avrupayı örnek almamız bizi eğitim olarak geriye düşürüyor kendi sistemizi planlı şekilde ilerletmeliyiz hiç bi avrupalı ülkeyi örnek almayarak önümüze bakmalıyız.