0

bence en büyğk neden arkadaş çevresi aile ile alakası yok. aile ne kadar tedbir alsada arkadaş çevren elverişli değilse o sınıfı geçemiyorsun. bir diğer neden ise oyun bağımlılığı arkadaş çevren olmasa bile bir oyunu bağımlılık derecesinde oynuyorsan yine o sımıfı geçemezsin.

0

sınıfta kalmanın birçok nedeni vardır bunların başında da aile gelir ilkokulda sınıf tekrarı sadece bir kere yapılır bunun dışında öğrencinin zorunlu eğitim bitirmesi gerekmektedir öğrenci özel öğrenme güçlüğü çekiyor olabilir sınıf ortamı eğitim öğretim açısından öğrenciyi olumsuz etkileyebilir öğretmenleri öğrenci ile iletişim sağlamayabilir öğrenci öğrenmeye kapalı olabilir burada asıl görev öğretmeni rehber öğretmeni ve okul idaresine ve tabii ki aileye düşmektedir bu unsurlar işbirliği yaparak öğrencinin başarısını artırmak için gerekli olan tedbirleri almaya çalışırlar burada gerekirse psikolog yardımı da alınabilir ya da ilaç tedavisi uygulanabilir

0

bence herşeyin (yani en azından ezici çoğunluğun ) kökeninde aile ve ailenin çocuğa olan yaklaşımı yer alır. öğretmen bir yerden sonra ortaya çıkar ve bir yere kadardır. nokta

0

bir çocuğun sınıfta kalmasanın asıl nedeni başarısızlıktır. başarısızlığın nedeni de aile ya da çevre olabilir. başarmak demek sadece tek bir konuya yönelik değildir. mesela ders başarısı ise aile yakından ilgilenmeli sevdiği alanlara yönlendirmeli yoksa başka türlü başarması zor olur. başka başarısızlık ise sosyal başarısızlıktır. antisosyal olmaması için kalabalık ortamlara ailesi alıştırmalıdır. öğretmen faktörü de önemli bir şey.

0

bak şimdi ben size onların hepsini hemen anlatayım gençler ben şu an öğrenciyim 12. sınıf öğrencisi mi yani lise son okuyorum onun nedenleri şöyledir bir kere sınavlardan düşük alırsa sınıfta kalma ihtimali çok yüksektir sınavlardan düşük alacağına göre da ders dinlemediği için olabilir yani ders dinlemezse derste öğretmenin zıttına falan gidersebüyük ihtimalle sınıfta kalabilir zaten öğretmenler artık şu sisteme geçmiş gençler yani diyor ki sınavdan kalsanız bile derste huzuru bozmayın derste yazınız yazının ses yaman ederse dinleyin dersi bölmeyin dersten geçersiniz diyorlar. yani öğretmenlerin hiç öyle bir duruma düşmüş ki arkadaşlar artık öğrencisini geçirmek için elinden geleni yapıyorlar ha bir de böyle bir şey var. milli eğitim mesela öğrencilere 30 gün devamsızlık hakkı veriyor 30 gün devamsızlık geçen sınıfta kalır diyor ondan sonra yıl sonu milli eğitim'den bir af geliyor 30 gün üstü devamsızlık yapan öğrenciler sınıfı geçiyor milli eğitim bile bu durumun üstesinden geliyorsa öğretmenleri nasıl öğrencileri sınıfta bırakın bırakın bu devirde sınıfta bırakılmak biraz zor yani ben olsam acımazdı merkezde hak ediyorsa ona verdim inşallah ben de bu dönem teşekkür alacağım teşekkür alırsam zaten ailem çok mutlu olur.