0

ülkemizde şu anda sebze ve meyve gerçekten çok pahalı ve herkes almakta zorlanıyor. bunun fiyatını düşmesi için bizim ülkede meyve ve sebzenin daha çok üretilmesi gerekir ve bu işte çiftçilerimize düşüyor. eğer hükümet de çiftçileri biraz destek verirse ve kendi mahsulümüze kendimiz öretsek hem bu pahalılık ortadan kalkacak hem de ülke adına çok iyi bir şey olacak eğer daha çok sebze öğrensek dışarıya da satabiliriz ve türkiye'de burada bayağı kar edecek.

0

koylulere destek verilmeli. genclere de bu konuda tesvikler yapilmsli... gubre destegi, tohum destegi arttirilmali. mazot fiyatlari dusurulmeli diyorum... ve tarim urunlerini alan firma ya da sitket tekellestirilmeli diyorum. vu bu tarim ürünleri ditek firmadan pazarlara ulasmali. bunun icin adim atilmali. aradaki nakliye aracilari kalkmali o yuzden ditek bir yerde butun tarim urunleri toplanip ulkenin tum yerlerine pazarlarina ulasmali. bu sayede hem ciftci kazanir hem millet daha dusuk alir urunleri.

0

bence üretimi arttırmak adına tarım teşvik edilmeli ve insanlar üretime yönlenmeli. devlet eğer üreticiyi desteklersek daha iyi olacağını düşünüyorum.

0

devlet olaya direk el atıp malları çiftçiden direk alması gerekir komisyonculara iş bırakmadan serbest piyasada fiyatları sabitlemeli komisyoncu denen sömürücülere izin vermemelidir.

0

genç yatırımcılara özenilmelidir onlara biraz yardım edip bu mesleği onlara sevdirebiliriz mesela