0

insanlar farklı görüşte olunca neden vatan haini ilan ediliyor?

insanlar düşüncelerini ve inançlarını özgürce söyleyemez mi ?

5 cevap
0

çünkü insanlar artık insanlıktan çıktı. kimsenin kimseye saygısı tahamülü yok. sen ya onlardansın ya değilsin eğer onlardan değilsen kötü birsin. vatan haini de olursun dinsiz de olursun her şey olursun.
kimse sorgulamıyor, kimse düşünmüyor farklı bir fikir ortaya atıldığında onun doğru olma ihtimalini değerlendiren yok. sadece kendi fikrini doğru kabul ediyor hatta kendi fikride değil. kulaktan dolma bir kişinin ortaya attığı düşünce ikna edici bir konuşma ile süslendiğinde doğru kabul ediliyor ve kesinlikle aksi sorgulanmıyor.

0

günümüz toplumun da bu moda haline geldi neredeyse. her konu da fikri olan kendini ifade eden veya savunduğu fikri söylemek isteyen haksızlıklara karşı gelen her türlü insan günümüz de vatan haini ilan ediliyor. bu artık o kadar kolay hale geldi ki sokağa çıktığınız da insanların 4 de 3 ü neredeyse vatan haini oluyor her inanın özgür iradesi düşünce biçimi ve yaşayış biçimi vardır buna saygı duymak gerekir. insanlar eğer haksız yere en ufak bir olaydan dolayı vatan hainliği ile suçlanıyorsa o toplumun önce kendine dönüp bakması ve sorgulaması gerekir. düşünce özgürlüğü ifade özgürlüğü denen birşey vardır. geçmişte olduğu gibi bugün de insanların çoğu vatan hainliği ile suçlanıyor onlar üzerine başka insanları kışkırtmaya çalışıyorlar. bence buna inanmayarak daha akılcı yaklaşmalıyız. her fikrini savunan görüşünü belirten bazı durumları eleştiren insanlar vatan haini olmuyor.

0

bizim ülkede böyle.biraz eleştirdin mi biraz farklı söylemler söyledin mi.doğruları konuştun mu öylesin.şimdi bakıyorum cevaplara da sanki ülkede hiç olmamış böyle şeyler.şimdi o kadar çok örnek yazarım buraya neyse fazla girmek istemiyorum.adam çıkmış mersinde hırsız olsun bizden olsun,hırsız bizim hırsızımız diyor.var mı daha ötesi.buna bir şey söylenmiyor.fatih portakal, müjdat gezen metin akpınar hain terörist öyle mi?

0

yalnızca farklı görüşlerde olduğu için insanlar vatan haini ilan edilmezler. bunu ifade etmek de çok birşey değiştirmez. fakat bunu gösteren bir takım hareket ve faaliyetlerde bulundukları zaman bu görüşler toplumsal huzura ve devletin çıkarlarına ters düşen hareketlerse örneğin provakasyonlar, toplum içinde anlaşmazlık ve kaos ortamı yaratan hareketler söz konusu olduğu, bu kişiler suça karıştığı taktirde vatan haini ilan edilebilir. bu konuda elbette geçmişte haksızlığa uğramış insanlar da yok değil. fakat özgürlük kavramı başkalarının özgürlüğünün başladığı yerde sona erer. topluma ve toplumun yararına ters düşen hareket ve faaliyetlerde bulunmak elbette ki cezasız kalmamalı bu toplumun huzuru için gereklidir. toplumun kendi gibi düşünmeyen insanları vatan haini ilan etmesi de toplumdaki çarpık zihniyetten kaynaklanır. bu herkese has bir davranış değildir.

0

bence ben pek fazla farklı görüşteki insanların vatan haini olarak ilan edildiğini pek fazla görmedim ve öyle olduklarını da düşünmüyorum. ama eğer ki gerçekten ülkemize ve vatanımıza zarar veren insanları savunuyorlasa bu konuda da haklı olduklarını düşünüyorum .sonuçta bu ülke ve vatan için kaç mehmetçiğimiz şehit oluyor. o yüzden bence farklı görüşte oldukları için değil zarar verici ve parçalayıcı görüşte oldukları için vatan haini ilan edilmiş olabilirler. sonuçta ülkenin birlik ve beraberliği çok önemli ve bu birlik ve beraberliği korumak için de mehmetçiklerimiz ve birçok insanımız mücadele veriyor bu birlik ve beraberliğe zarar verici ve parçalayıcı olan bütün yanlış davranış ve konuşmalar tabii ki de değerlendirilmeli ve ona göre cezası verilmelidir.