0

kişi yapacağı mesleği yeteneklerine hobilerine ve ilgi alanlarına gore seçmelidir.en kotu sey bir insanın sevmediği bir mesleği yapmasıdır o yuzden cok iyi düşünülmelidir ve karar verilmelidir.

0

yeteneklerini ve ilgi alanlarını baz alarak tercih yapmalıdır. türkiye şartlarında bu durum söz konusu değil...

0

bir kişi mesleğini ilgi duyduğu alanlara veya yeteneğini keşfetmiş ise bir yeteneği var ise o alanlar da kullanabilir. eğer bir işi istiyorsa ona karşı ilgi duyuyor ve o işi yapmak hoşuna gidiyorsa bu tür mesleklere yönelebilir. ancak şöyle de bir durum var malesef bazı meslekler para getirmiyor veya iş sahası olmuyor. iş sahası olan mesleklere ve para getiren mesleklere bakmak daha mantıklı olabiliyor. tabi böyle bir durum dada işinizi severek yapmıyorsunuz. ancak geçinmeniz için mecburi olarak bu tür meslekler de seçilebilir. herke kendi karar verebilir herkesin kendi tercihi tabiki.

0

yeteneklerine göre olabilir sevdiği işi yapmalı eğer hayalinde bir meslek varsa mutlaka bunu yapmalı çünkü başka sevmediği bir işi yaparsa hem kendine hemde işine bir katkısı olmaz yeteneklerine yönelirse zaten zamanla yaptığı işi de sever hayallerinin peşinden koşmalı insan