1

vallahi inanın ki ben de son zamanlarda hiçbir şekilde uyuyamıyorum ve sürekli olarak kabuslar görüyorum. bence uyuyamamızın en büyük sebebi hayatımızda var olan büyük problemlerdir. sürekli olarak kafamızı kurcalayan sorunlar olduğu zaman gerçekten özellikle gece yatağa girdiğimiz zaman düşünceler çok daha fazla ve bir anda beynimize akın ediyor ve düşünmekten uyuyamaz bir hale geliyoruz. ayrıca sürekli olarak geç yatmaya başladığımız zaman uykumuzu yeteri kadar alamadığımız için çok geç saatlerde kalkmaya başlıyoruz ve bu da bir döngü halinde sürüp gidiyor geç kalktığım için geç yatıyoruz geç yattığımız için geç kalkıyoruz diye bir türlü düzen tutturamaz hale geliyoruz. bunların dışında uyku apnesi vesaire gibi, önemli uyku rahatsızlıklarına da sahip olabilirsiniz. çok büyük rahatsızlık sınırına ulaşmış uyuyamama problemine sahipseniz muhakkak doktora görmenizi tavsiye ederim. ayrıca uyumadan önce ılık süt, rezene ,papatya çayı gibi bitki çayları içmek ve biraz kitap okumak uyumanızı bir nebze olsun kolaylaştırabilir. bunların dışında çok fazla düşünmemeye ve kafanızı kötü düşüncelerden uzaklaştıracak uğraşlar bulmaya çalışabilir ve gün içerisinde yorulacaksınız işlerle uğraşarak geceleri daha rahat ve kolay uyumanızı da sağlayabilirsiniz. valla her hastalığın sebebi de gerçekten stres. stresten uzak bir hayat sürmeye çalıştığımız sürece bu tür sorunlardan kısa sürede kurtulabiliriz.

0

en önemli uyuyamama sorunlarından biride gece yatarken çok düşünmektir. tabi her insan düşünür. ama bazı insanlar haddinden fazla düşünür. buda uyuyamama sorununa neden olur. peki bundan nasıl kurtuluruz? ilk önce tüm düşünceleri kafamızda atın, daha sonra beyaz bir ekran düşünün. sonra gözlerinizi kapatın ve iyi hayaller kurun sonra zaten bir bakmışsın uyumuşsun.

1

uyuyamıyorsanız mutlaka sorunlarınız ve kafanıza taktığınız problemler vardır. ilkönce bunlardan kurtulmanız gerekiyor. ama insanız mutlaka yaşadığımız sorunlar kafamıza takılıyor ve bu durumda ister istemez günlük yaşantımızı etkilemektedir. ayrıca diğer uyumamanızda başka bir sorunu da, sağlık sorunlarınız olabilir. ama mutlaka insan günlük uyuması gereken en az 6 saat ve en fazla 8 saat uyuması gerekiyor. bu uyku miktarı tüm insanlar için geçerlidir. uyku bir insan için yemek içmek kadar önemlidir.

0

gece yatarken çok fazla düşünüyorsanız kafanıza taktığınız şeyler oluyorsa bundan dolayı uykunuz kaçıyor olabilir. ayrıca tüketmiş olduğunuz içecekler de uykunuzu kaçırıyor olabilir özellikle kahve çay gibi içecekleri içiyorsanız bunlar uyku uyumanızı zorlaştırır. geç saatlere kadar kalmak olan uykunuzu da kaçıracaktır bunlar uyumamanız için birer etken olabilir.