0

yaramaz mı... hem de nasıl yarıyor. ister at kenara biriksin dersin ister şunu yapacaktım dersin ona kullanırsın, ister ev alacaksındır toplu para gelmesi filan... çok güzel oluyor tavsiye ederim altın gününü. :)

0

kendi birikim yapamayanlar için güzel birsey. her ay para vermek zorunda oldugun için birikim yapmak cok kolay. tabi aldigin parayı da değerlendirmeyi bilmeli insan. tavsiye ederim. ama ben evlere gitmeyi sevmiyorum paramı vereyim tamam. sosyalleşmek isteyenler için de güzel birsey.

1

hiç altın gününe katılmadım ama toplu geldiği için altin, o anlamda borç vs gibi şeyleri ödemek daha kolay oluyordur. farklı bir etkinlik altin günüde. kadınlar yiyor,içiyor, eğleniyor. tabiri caizse kurtlarını döküyor. bence bu altın günü birçok kadın için vazgeçilmez bir etkinlik.

0

zaten sen topladığın kadar altını gittiğin günlerde dağıtıyorsun. sana kalan pek bir kârı olmuyordur bence. o an belki bir ihtiyacını görürsün gelen altınlarla. ama daha sonra yine giderken altın bozmak durumundasın ve yine senden çıkacak olan bir para. o yüzden bana kalırsa tek kâr kalan yenilip içilen pastalar börekler. onun dışında yine aynı para cebimizden çıkıyor. çok mantıklı bulmuyorum açıkçası ben.

0

altın günleri kadınların bir araya gelip pasta, börek, kısır ve daha birçok çeşit ikramlar hazırlanarak eğlenceli ve hoşsohbet geçirdikleri ortamlardır. genellikle ayda bir kere sırayla bir kadının evinde toplanılır. kura sistemiyle belirlenir gidilecek yer. gidilen eve bir çeyrek yada belirlenen miktarda para götürülür. ev sahibinin eline toplu para geçer çokta işe yarar. evde belki her ay düzenli olarak para kıyamazsın kenara ama bu şekilde borç gibi düşünüp mecbur götürülüyor. buda para biriktirmenin en etkili yolu kadınlar için. kadınlar için bir eğlence olarak başlasada bazı büyük kuruluşlarda ilham olmuştur altın günü. eminevim, birevim gibi gün gibi paralar toplanıp insanlar ev sahibi oluyorlar. tam işleyişini bilmiyorum ama güne çok benziyor. mevla büyüyünce işe daha çok yarar.