0

nane limon yapımı çok basit bir evde yapılabilecek bir karışımdır öncelikle eğer evde nane varsa varsa yahut evde yok ise dışarıdan aktarlardan bir tutam kuru nane alınır tabii bunun yanında limonda almak gereklidir bir cezvenin içerisine bir bardak dolusu su konur bu su ocağa konur ve üzeri kapatılarak kaynatılması beklenir kaynayan suyun içerisine bir tutam kuru nane konur ve bunun üzerine de isteğe bağlı olarak bir yarım limon veyahut limon sevenler bir limon bunun üzerine koyabilir ve cezvenin üzeri kapatılarak 5-10 dakika kaynatılması beklenir kaynayan nane limon ve son dakika kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve bir kenara alınıp alınması beklenir aradıktan sonra ama fazla ılık ılık olmamaya dikkat edilmelidir bir süzgeçten geçirilerek bir bardağa konulur ve daha sonrasında da bu karışım içilir isteyen bir kaşık şeker de koyabilir ama ben şekerim konum olmasından yanayım şeker bu vitamini öldürebilir sade içilmesi daha sağlıklıdır

0

nane limon işe yarıyan bir içecek türüdür ama genellikle ağır grip vakalarında pek de hastalığı giderici bir etken değildir sadece hafif gribal durumlarda ve önleyici olarak kullanılabilir bazen insanlar da nane limon çok işe yarıyor mesela boğazı yumuşatabiliriz veyahut bir insan onu içip elleyebilir dediğim gibi nane limon hastalığı giderici bir etken değil sadece önleyici bir etkendir bağışıklık sistemine yardımcı bir etkendir

0

nane limon gerçekten işe yarıyor. doktorlar bile tavsiye ediyor. hatta eskiler yani dedelerimiz falan hasta olduğumuzda nane limon yapın içsin çocuk diyorlar. ama bugünlerde haberde gördüm. nane limona alerjisi olanlar olabilirmiş. hatta sonucu ölüme kadar ya da büyük bir hastalığa kadar gidebiliyormuş. allah korusun. yani alerjiniz varsa dikkat edin. ben haberlerde gördüm, duydum. yalan mı gerçek mi bilemem.

0

gerçekten nane limon ikilisi çok ile yarar. özellikle kış aylarında çok fazla hastalanan biri olarak tavsiye ediyorum. hasta olduğum günlerde ya da hasta olacağımı anladığım anda başlarım nane limon kaynatmaya ve günde birkaç defa içerim. ama sadece nane limon değil içine zencefil de atarım oda çok iyi gelir. bazı insanlar içine şeker atıyor. ben atmıyorum şeker sağlıklı birşey olmadığı için kullanmıyorum. tadı şekersiz pekte güzel değil ama sağlık açısından son derece faydalıdır. böyle yapıp düzenli içtiğimde iyi geliyor çabuk iyileşiyorum.

0

evet gerçekten nane limon çok faydalı birşey ben suanda hastayım ve doktora gittim çok kötü hissediyordum kendimi.daha sonra doktor ilaç yazdı gönderdi ve ben ilaç alacak eczane bulamadım heryer kapalıydı. nöbetçi eczane de çok uzak olduğu için ilaca alamadım ve çok halsizdim. kendime nane limon ve portakal falan aldım baktım doktordan fayda yok. gittim yurda bir güzel çay yaptım nane limon tozuyla da sonrada çay yaptım ve bir güzel terledim.