0

her gün gelişen teknolojinin bize yararı olduğu kadar zararı da vardır. çünkü bu gelişen teknolojiye büyükten küçüğe herkes ayak uydurmaya çalışıyor. ve bu durumda hiç kimse kimseyle doğru düzgün bir sohbet etmiyor. ve telefon, bilgisayar, tablet gibi teknolojik aletlerin birer bağımlısı haline geliyoruz. her önüne gelen bir aletlerden almak istiyor. ve bu durum bizi maddi açıdan da zor durumda bırakıyor. ama bunun yanında bize araştırma yapma fırsatı sunuyor. veya işimizi kolaylaştırmaya yarayabiliyorlar. yani demem o ki teknolojik aletler düzgün ve aşırı şekilde kullanılmadığı sürece bize yarar sağlayabiliyor.

1

teknolojinin günden güne daha fazla gelişmesi gerçekten güzel bir şey ancak teknoloji denilen şey yanlış ellerde kullanıldığı zaman çokta tehlikeli bir şey haline dönüşebiliyor. bana göre gelişen teknoloji sayesinde insanlar oldukça tembelleşmiş bir duruma geldi.her şey bizim yerimize makineler kolaylıkla yaptığı için insanlardan bir miskinlik durumu ortaya çıktı. ayrıca yine teknoloji sebebiyle insan ilişkilerinin de eskisi gibi olmadığını ve giderek azaldığını düşünüyorum.özellikle cep telefonları ve sosyal medya sebebiyle aileler arasındaki iletişim bile kopukluk gösteriyor.. sosyal medyada insanlar sosyalleşirken gerçek hayatta asosyal bireyler haline geliyorlar.ancak tabii ki doğru bir şekilde kullanıldığı zaman hayatımızı kolaylaştırıyor ayrıca birçok sıkıntı ya da teknoloji sayesinde çözüm üretebiliyoruz özellikle gelişen teknolojiyle hastalıklar bile çok daha kolay bir şekilde tedavi edilir hale gelmiştir.o yüzden birçok arkasında olması yanında düzgün bir şekilde kullanılmadığında ve haddinden fazla teknoloji ile haşır neşir olunduğunda çokta tehlikeli bir hal alabiliyor.

0

teknoloji yaşadığımız zaman aralığında bilgisayarın bulunmasıyla belirli bir sistematik büyüme gerçekleştirmiş ve bu büyümeyi matematiksel altyapı sayesinde düzenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmiştir ve bu teknolojik çağda yaşamamızın en kötü yanı yeni çıkan ürünleri ve sistemleri takip edememek şekilde düşünebiliriz bunu neden söylüyorum şimdi açıklayayım dünyanın belirli bir coğrafyasında yaşıyoruz başka ülkeler bizden o kadar ilerde ki aradakş farkı kapatmakay dursun onların elden çıkardığı teknolojilerş bize pazarlayarak elimizdeki avucumuzdaki yatırım fırsatlarını yeni teknolojiler üretmek yerine yapılmış ve gözden çıkarılmış teknolojileri kullanma odaklı yaşıyoruz yapabileceğimiz en başarılı iş elimizdeki alım gücünü yeni teknolojiler yaratmak adına kullanmalıyız

0

gelişen teknolojiye ayak uydurmak biraz zor. teknolojiyi yakalamakta zor. iyi kullanılırsa insanlık için çok faydalı teknolojinin gelişmesi. teknoloji hayatımızı kolaylaştırıyor. mesela sağlık alanında artık bütün hastalıklar teknoloji sayesinde erken teşhis edilip kolayca tedavi edilebiliyor. iletişim aynı şekilde saniyeler içerisinde bütün dünyadan haberdar olabiliyorsunuz. ulaşım yine teknoloji sayesinde daha rahat ve güvenli hemde kısa sürede. eskiden yolculuklar aylar hatta yıllar sürüyormuş. teknolojiyi iyi doğru şekilde kullanmalıyız. eskiden evlerde elektrik bile yoktu birde şimdiye bakın çok değil 50 yıl öncesinde şuan olanların çoğu yoktu gerçi 50 yıl sonrasını düşünmek beni biraz korkutuyor.