1

sanayi ve teknoloji bakanı uluslararsı lider araştırmacılar programı açıkladı bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

buna göre araştırmalar için 1milyon tl başlangıç ödeneği verilecek ve araştırmacılar ayda 24 bin tl burs alacaklar, destekler aile ve çocuklarıda kapsayacak aile yaşam gideri burs olarak 2bin 250 tl alacak, araştırmacıların eş ve çocukları için sigorta ve yol destekleri de sağlanacak. hani ekonomik kriz vardı kriz sadece millete var herhalde.

2 cevap
0

proje açıklanmakla bitmiyor hayata geçmiyor her nedense o projeler bakanlar kendilerini çalışıyormuş gibi göstermeleri yokmu beni bitiriyor albayrak çok güzel enerji projeleri anlatıyor bir anlattımı tamam diyorum türkiye enerjide dışa bağlı kalmayacak elal olsun çalışıyor diyorum ertesi gün bunların gerçeklşemesi için yok çinden yok abd den 400 milyar dolar para almamız gerekiyor tamam aal kardeşim yap ödenir ama ortada proje yok kalmıyor lafı dahi edilmiyor ama para alınıyor nerde bu para sormazlar mı adama soramazlar çünkü üstü kapatılıyor sorarsan üstelersen ya fetöcüsün yada hain kimse savunmasın kimse keriz değil herşeyin farkında ama konusacak söyleyecek cesaretler yok bir bakan çıkıyor köprü yapacaz trafik kilidini aşacaz şöyle şu kadar günlük araç geçecek tamam baba yap ama şu kadar maddiyat lazım tamam baba al yerki yap para ödenir sonra bakıyorsun o praojeyi yap işlet sat oalrak verilmiş 49 yıllıgına eeee nerde aldığın para köprü 0 maliyetle devletten para çıkmadan yapılıyor yapacak işletme 49 yıllık işletecek sonra devredecek eee nerde bu iş için aldığın para sakın sorma üsteleme fetöcü çıkarsın denizaltı köprü neydi adı hatırlayamadım muhteşem bir proje denizin altından yol geçecek 2 yılda tamamlanacak bilmem ne kadar maliyetli tamam baba yap güzel hoş para lazım al baba çinden abd den rusyadan imf den ödenir para alınır bir bakmıssın yine yap işlet sat projesi devlete 0 kaynaklı bir iş daha bide üstüe üstelik anlaşma var şu kadar araç geçecek geçmezse parayı bizden al yılla bilmem ne kadar olmazsa biz verecegiz ne anladık biz bu işte

0

ülkemizde kesinlikle eğitim alanında çeşitli imkanlar tanınıyor. kriz maalesef sadece halka denk gelir. bu aslında güzel bir projedir. ancak buna gelene kadar insanların temel ihtiyaçlarını sağlayacak şeyleri yerine getirmek daha önemlidir. bir insan ayda 2 kere et yiyorsa ona eğitimden söz etmek ona gülünç gelir. öncelikle insanların temel gereksinimleri karşılanmalıdır. asgari ücret 1600 lira bir insan bu ücretle kira mı ödesin çocuk mu okusun yemek mi yesin. insanlara boş zamanlarında yapacak hobi bile kalmıyor. hobi kalsa para kalmıyor. eğitim sistemi bu tür projelere gelene kadar daha önce temel ihtiyaç karşılanması gerekir. örneğin köy okullarında hala maalesef eğitimsizlik devam ediyor. çocuk evlilikler hala sürüyor. 11 12 yaşında kız çocuklarımız maalesef evlendiriliyor. okula gitmesi gerek onların. okuması gerek. bu projeyle zenginler daha bir zengin oluyor. devletin ödenekleri maalesef sadece zenginler için. fakire hiç bir şey yok. fakir ölsün. kimse umursamaz. zenginin parmaği kesilsin magazinlik olay olur.