0

öncelikle kilosu uygun yani ucuz şeylerden almaya çalışmalıyız. eğer pahalı birşey alırsak paramız çok çabuk biter. mesela biber,domates,salata,meyve ve sebze alırken en uygun olanlarını almalıyız. öncelikce kilosu 5tl'den domates alsak, sonra maydanoz,marul filan alsak oda minimum 5tl tutabilir. bu yüzden 10tl paramız kalır. geri kalan paraya ise meyve,sebze alarak paramızın son limitine gelmiş oluruz.

0

pazar yapılır tabiki. her şeyden bir tane alırsan yapılır. domates ortalama 7 liraya çıkmış yüzüne bakası gelmiyor insanın. salatalık aynı şekilde ortalama 6 veya 7 liradan satılıyor. mandilina üretici 50 kuruşa satıyor iken manav 5 liradan satıyor. portakal keza aynı şekilde. insanlar ne yiyor ne içiyor bu şekilde merak ediyorum. 20 tl ile iki kilo domatesten başka ne alınalir hiç bir şey. pazarcılarda insafsız şekilde faiş bir fiyat sunmaktan başka bir şey yapmıyorlar. yazık günah bu şekilde acımazsız bir satış politikası olmaması lazım. herkesin çoluğu çocuğu var. biraz düşünmek lazım herkes alabilir mi alamaz mı. başkasını bu şekilde zor duruma sokarak kazanılan parayı düşünmek dahi istemiyorum. bir ile ortalama 3 kişiden oluşsa ki bu en küçük aile. 3 kişi hiç mi meyve sebze tüketmeyecek. hemen hemen her yapılmakta olan yemeğe sebze katılmakta. soğan olmazsa olmaz yemeklerde. üretici ortalama 30 kuruştan satarken aracı firmalar tüketicileri sömürmekten başka bir şey yapmıyorlar. 20 tl ne ki.

0

zor. çok zor. pırasanın kilosu 6 tl karnabaharın tanesi 5 ila 8 lira arası değişiyorken, ıspanağın kilosu 6-8 arası iken çok zor pazar yapılması. marul almaya kalksanız 5 tl bir bağ. dereotu maydanoz 2 tl tanesi..