0

köylere öğretmen yetiştirmek, köylerin kendi kendine yetebilen yerler olmasını sağlamak için kurulmuş olan kurum köy enstitüleridir. ancak bu kurumlar kapatılmıştır.

0

büyük başkan ve ustamızın kurduğu ve günümüzde de halen faliyet sürdürmekte olmakta ve devam eden olan köy ensitütileridir.bu kurumu eski dönemlerde bulunan mustafa kemal atatürk milli eğitim bakanlığına yardım amacı ile ek bir seçenek olarak kurup ve diğer devlet büyüklerinin izini ile faliyete geçirmiştir.

0

atatürkün kurduğu ve devam etmesini istediği ve köy ensitetuleridir ve bence çok yararlı bir kurum devam etmesi gerekirdi ama kaldırdılar malesef.

0

cumhuriyet döneminde yeni alfabeye geçilmesi ile birlikte, hem bu alfabenin yaygınlaşması hem de okuma yazma oranını arttırmak için köylerde kurulan bu kurumlar köy enstitüleri idi. hem mevcut bilimsel alanlarda eğitim verilirken, hem de köy ortamında üretkenliği arttırmaya dönük özel eğitimlerin verildiği başarılı kurumlardı. belli bir süre hizmet veren köy enstitüleri, değişen ekonomik politikaları ve uygulamaları ile birlikte daha sonra tedavülden kaldırıldı.