0

un helvası için gereken malzemeler yağ un şeker süt veya su isteğe bağlı yapılışı yağ eritilir un koyulur un kavrulup pembeleşinceye kadar bir yandan şerbet yapılır ve kavrulan unun içine yavaş yavaş dökülür sıçramaması için dikkat edilmeli iyice karıştırılır ocak kap atılır sonra servis yapılır.afiyet olsun.

0

çok nadir yaptığımız severek yediğimiz un helvasında öncelikle un vardır, şeker,tereyağ vardır bunları bir tencerede unun rengi koyulaşıncaya kadar pişirilir sonra altı kapatılır isteğe göre içine fındık yada cevizli koyulabilir

0

un helvası tarifi için ,un ,yağ şeker süt veya su,isteğe bağlı,yağ eritilip üzerine unu ekleyip kavurmaya başlayın,başka bir yerde şeker ve su kaynatılır.daha sonra kavrulup rengi kahverengi olan unun üzerine şerbet eklenir topaklanma olmaması için karıştıriyoruz devamı suyu çekince biraz dinlendikten sonra kaşık yardımıyla şekil verilir .

0

ne duruyorsun helva yapsana şarkısı geldi aklıma birden:) un, şeker, yağ, su yeterlidir aslında helva yapmak için. bir tavada unu yağla kavururken diğer tarafta suyun içine şeker eklenir ve bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtılır. unun kokusu çıkıp rengi dönmeye başladığında şekerli sıcak su üstüne dökülür ve hızla karıştırılır. hemen kıvam alıyor zaten. içine fıstık ceviz yahut fındık atılabilir. resmen burnuma koktu gece gece emzikli anneyim ben yahu.