0

taze olup olmadığı kontrol edilmeli . rutubetli yerlerde satılan kuruyemişten uzak durulmalı. tuz oranına bakılmalı ve tabikide fiyatına :)

0

bildiğim yerlerden alırım genelde ki bayat çıkmaması için.

0

ampalajlı kuruyemişleri tercih etmemeliyiz bayatlığına ve nemli mi diye bakmalıyız ancak tadarak anlayacagımız için ambalajlı almamalıyız tadımlık bir tane alıp denemeliyiz daha sonra memnun kalırsak almalıyız kuruyemiş sağlıklı fakat alırken dikkat etmeliyiz

1

kuruyemiş aldığım zaman öncelikle dikkat ettiğim şey budur açıkta aldığım kuruyemişlerin önce bir tanesini tatmak amacıyla çiğneyerek yerim. eğer tadı güzelsen, o kuruyemiş yeni mahsulse alırım. eğer o kuruyemişte nem kokusu varsa o da bayat kuruyemişler ,onu almam ona çok dikkat ederim taze ve bayatlığına bakarım. paket halinde kuruyemiş aldığım zaman marketlerde falan onda önce son kullanma tarihine ve üretim tarihini bakıyorum, eğer üretim tarihi kısa sürede üretilmişse alırım. eğer uzun süre üretilmiş ve tarihi az kalmışsa o kuyemişleri almam dikkat ederim.

0

açık yerlerde satılanlar alınmamalı toz , bakteri, mikrop hastalık kapısı oluyor bizim için ki kuruyemişin kalp için faydalı olduğu söylenir ve kuruyemişin nemli olmaması da önemli taze olmalı aynı zamanda

0

oncelikle herseyin bayati zararlicolabildigi gibi kuruyemislerin de bayati zararli olabilir insan sagligina. o yuzden mumkun okdugunca taze olmasina dikkat etmek gerekiyor. ben birde kabuklu kuruyemisleri kabuklu almaya calisiyorum. mesela kavrulmus findik almamaya calisiyorum. birde zaten bizim kendimize ait findik tarlalari oldugu icin pek findik almayiz disaridan. ola ki alacak oldugumuzda kabuklu aliriz findigi. onlara dikkat ediyorum ben.

0

kuruyemişlerin çeşitlerine dikkatli bakmak gerekir. taze olması gerekir. açık alanda yani sokaktaki kuruyemişleri almamak gerekir.